הרגשה לא נעימה....

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/07/2014 | 15:29 | מאת: חיה

הי אני כבת 25 די מלאה במבנה וכרגע בתהליך ירידה...א יש לי בעייה ממש לא נעימה,בין הרגליים נוצר לי שפשפת-חוץ מהגירודים,העור יתכהה מאד ואני לא מרגישה בנוח בזה,מה אני יכולה לעשות כדי להבהיר את האיזור,מה הטיפול המומלץ? מחפשת כבר הרבה זמן מענה לבעיה זו... תודה רבה!

10/07/2014 | 15:49 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, לפי התיאור יתכן כי מדובר באקנטוזיס ניגריקנס. אקנטוזיס ניגריקנס הינה פריחה בקפלי הגוף, בגוון חום- שחור בעלת מרקם קטיפתי. שכיח אצל אנשים עם השמנת יתר ומחלות אנדוקריניות. קשה לטפל בפריחה, אך ניתן לנסות רטין A או אוראה בריכוז גבוה. יש צורך במרשם רופא לרטין A

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה