ההבדל בין דרמטסיס כרונית לדרמטיטסס אקוטית

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

19/05/2019 | 12:02 | מאת: iris

לכבוד ד"ר מיכל מידן שלום רב בעלי מזה כחצי שנה עם סוג של דרמטיטסס בכף היד.לאחרונה מתלונן על תחושת יובש בכף היד וסוג של רגישות למגע עם מים או דברים חומציים[תפוזים\לימונים].ורגישות למים חמים.היה אצל הרבה רופאי עור ואלרגיה כול מתל השומר.רופא עור טען שיתכן ומדובר בנכות זמנית או קבועה של כ 5-15% ואי תםקוד האם אכן דרמטיטסס יכול במצבים מסויימים לגרום לנכות?כמו כן נתן לנו למרוח קרם מסוג נרידם להקלה על התסמינים בעלי מרח זאת פעמיים והתלונן מיד על גירוי עז וצריבה לא נעימה והפסקנו.האם יש בשוק העור תכשירים לדרמטיטסס ללא חומרים סטרואדיאלים? האם מומלץ לקבוע תור גם לרופא אלרגיה?כי רופא העור טען ויכן ומדובר בכויה כימית בעור האם יתכן? ביום יום בעלי מורח על העור קרם לחות ליובש של חברת אוון לפעמים מורח שלוש פעמים ולפעמים ארבע האם יש לכך נזק לעור מנסיונך? רופא העור בקופת חולים ביקש שבעלי יעשה בדיקת דם מקיפה לראות האם היובש בעור קשור בעקיפין למחלה אחרת בגוף האם זה יתכן והאם יש קשר אפשרי כזה? לגבי שטיפת ידיים איזה סבון מומלץ לשימוש עור רגיש מאד שאינו מכיל תוצרי נפט ופרבנים,והאם ניתן עם תחושת יובש בעור להכנס לבריכה עם כלור בקייץ או שמומלץ שימוש בכפפות חד פעמיות ואיזה סוג? האם יש אפשרות לקבוע לפי מצב הדרמטיטסס בכפות היד אם זה דרמטיטסס אקוטית חדה או כרונית? ומה ההבדל? בברכה איריס בדולח

19/05/2019 | 17:48 | מאת: ד"ר מידן מיכל

דרמטיטיס הינה דלקת בעור שעלולה להיגרם משנית לאלרגיה ממגע , אטופיקדרמטיטיס , חשיפה ממושכת למים ועוד. ממליצה בשלב ראשון על ליחוח העור. ניתן לנסות תכשירים כגון: קרם דקסריל, ציקלפט או ציקלפלסט לליחוח הידיים. במידה ואין הטבה ניתן להשתמש במשחות סטרואידליות להקלה בגרד ובדלקת במידה ואין הרטבה תחת נרידרם ניתן לנסות אלוקום. ממליצה להשלים תבחיני טלאי לבדוק רגישות לחומרים. ממליצה על שימוש בכפפות ויניל ללא לטקס בעת מגע עם חומרי ניקוי או חומרים איריטנטיים אחרים. חשיפה למים גורמת ליובש ובמיוחד מי בריכה או מי ים. אין בעיה עם ליחוח וניתן להשתמש לפי הצורך. ההבדל בין דרמטיטיס אקוטית לכרונית היא פרק הזמן והמאפיינים הקליניים. בדלקת אקוטית ישנה קשקשת ובכרונית לרוב יש עיבוי של העור יובש ניכר עד לכדי יצירת סדקים והדגשת הקפלים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה