פוליקיטיס בישבן וקרקפת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

28/04/2019 | 12:13 | מאת: יוני

שלום מה כ4 שנים סובל מפוליקיטיס בקרקפת ובישבן פצעים מוגלתים כואבים. ניסתי משחות וניסיתי כדורים אנטיביוטים וזה פשוט לא הולך.כול הישבן מוכתם ומצולק מרוב פצעים וגם הקרקפת באיזור הפצעים נפוחה אדמומית וכואבת.לא יודע כבר מה לעשות..אנא ממכם עזרה תודה יוני

30/04/2019 | 07:39 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, רושם כי מדובר בדלקת של זקיקי השיער. לרוב נגרמת על ידי חיידק. הטיפול המקובל הינו טיפול אנטיביוטי, לרוב ממשפחת הטטרציקלינים. כגון: מינוציקלין, דוקסילין. ממליצה לשלב סבון אנטי-ספטי בשם דמודקס. במידה ואין הטבה יש לשלל מחלות עור אחרות של הקרקפת כגון: פוליקוליטיס דקלבנס ומחלות אחרות שדומות לפוליקוליטיס ויש צורך לבצע ביופסיה. במקרים אלו לא די בטיפול ממשפחת הטטרציקלינים בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה