ההבדל בין דרמטיטסס קלה לבין אודם בכף היד

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

26/02/2019 | 11:41 | מאת: רזי

לכבוד ד"ר מיכל מידן שלום רב מה ההבדל בין המושג אריתרמה אודם על כפות היד לבין דרמטיטטס קלה? אתמול לא מרחתי קרם לחות על היד עד שעה 21 בערב ומיד הרגשתי כאב עז ביד האם יש קשר ליובש? האם מריחת קרם לחות לעור במידה ויש יובש בעור באופן קבוע בין פעם עד פעמיים באופן קבוע בריאה לעור? אני כרגע משתמש בדרמקול ולא הכי נעים בעור לוקח זמן עד הספיגה [היו לי המלצות על חברותביודרמה,ולה רוזה לא פושי].שאיני מכיר מה מומלץ מנסיונך בתחום לעור יבש רגיש? כי איני רוצה לחווות שוב את אותה תחושה של אלרגיה.האם מומלץ שימוש בכפפות וניל למקחת או לבריכה? בברכה רזי

28/02/2019 | 09:14 | מאת: ד"ר מידן מיכל

דרמטיטיס הינה דלקת בעור שעלולה להיגרם משנית לאלרגיה ממגע , אטופיקדרמטיטיס , חשיפה ממושכת למים ועוד. ממליצה בשלב ראשון על ליחוח העור. ניתן לנסות תכשירים כגון: קרם דקסריל, יולקטין וכדומה. במידה ואין הטבה ניתן להשתמש במשחות סטרואידליות להקלה בגרד ובדלקת. גם שטח אדום עשוי לאפיין רגישות לחומר או רגישות לשינויי מזג אוויר. ניצן לנסות קרם לחות לידיים בשם ציקלפלסט או ציקלפט שמאוד עוזרים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה