מה זה -- IMPETIGO

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/02/2019 | 19:23 | מאת: חני

שלום מה זה IMPETIGO האם זה זיהום ויראלי --ואם זה על השפתיים –יש לדחות טיפול בשיניים ולמה תודה

09/02/2019 | 17:48 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, אימפטיגו הוא זיהום שכיח אצל ילדים. מדובר בזיהום שטחי הנגרם על ידי חיידקים הנמצאים על העור, כגון סטפילוקוקוס אראוס או סטרפטוקוקוס פיוג'נס. במקרים קלים, די בטיפול מקומי אנטיביוטי כגון משחת מופירוצין, הקפדה על היגיינה, החלפת מגבות כל מקלחת ושימוש בסבון אנטי ספטי כגון דרמקס. במידה וישנם נגעים רבים ניתן לטפל אנטיביוטיקה דרך הפה. לרוב על פני העור, ייתכן כי מדובר בזיהום הרפטי על השפתיים. לגבי טיפול שיניים ממליצה להתייעץ עם רופא מטפל. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה