כתם גדול כהה בגב שגדל ומתכהה עם השנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

29/01/2019 | 11:31 | מאת: מנדיגו

שלום, יש לי כתם כהה בגב, ,הוא התחיל לפני מספר שנים ככתם קטן והלך וגדל עם השנים. מפריע מאוד אסתטית ואבל בעיקר "נוכח" תחושתית : מעקצץ ומגרד לעיתים. יש לו טקסטורה לא חלקה ומחוספסת השונה מהעור ביתר הגב שלי . בעבר שאלתי מספר רופאי עור שלא ידעו להסביר מה זה. אחד הציע משחת הבהרה לטיפול אסתטי ואמר שאולי זה בעיות פיגמנטציה (אבל זה מגרד ומעקצץ ) , שני הציע קורטיזון ,שליש אמר שאולי פטריה (הטיפול לא עזר) אבל אף אחד לא ידע להסביר מה זה וכיצד ניתן לפתור את הבעיה שממנה זה נובע. מציינת שאיני חושפת את עורי לשמש . מצורף קובץ של צילום מרחוק ומקרוב. שאלות: 1. האם זו תופעה מוכרת? 2. האם ישנם בדיקות שרצוי\אפשרי לעשות בכדי לרדת לעומק הבעיה? 3. האם כדאי לקחת דגימה אולי? תודה רבה

29/01/2019 | 22:03 | מאת: ד"ר מידן מיכל

אין ביכולתי לראות את הקובץ ממליצה להשלים ביופסיה במידה ואין אבחנה ברורה. ניתן כמובן להשלים בדיקת לפטרת לפני כן, שיותר פשוטה . בהצלחה!

26/07/2019 | 00:08 | מאת: בר

https://www.skinsight.com/skin-conditions/adult/notalgia-paraesthetica

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה