דרמטיטיס באגודל כף היד

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

11/01/2019 | 12:26 | מאת: ערן

מזה כעשרה חודשים שאני סובל מעור אדום ומתקלף בכרית אגודל ימין. זה התחיל כגרד ואז העור באצבע התחיל להתקלף. מאז שהתקלף אינו מצליח לגדל שכבת אפידרמיס תקינה וכבר מזמן שלא ראיתי את תביעת האצבע שלי. כמעט ואין גרד אבל האיזור רגיש וכואב וקשה לעשות שימוש באצבע. ביקרתי אצל שלושה רופאי עור שונים ואלו המשחות שנתנו לי לתקופה של כשבועיים כל אחת: 1. דיפרוג'נטה 2. שילוב של דרמובט + פוסידין 3. דיפרוסאליק 4. נרידרם 5. אלוקום 6. טרידרם חלק מהמשחות הקלו את המצב בזמן השימוש אך אף אחת לא פתרה את הבעיה והמצב חזר לקדמותו עם תום השימוש. הרופאים לא הצליחו לתת תשובה חד משמעית מה יש לי שם. עלו טענות שזה נגרם מסטרס ושאני צריך להרגע אבל אני לא בסטרס. הרופאה השלישית טוענת שהמשחות שקיבלתי רק גרמו לנזק נוסף והתנגדה למתן משחות נוספות. כמו כן, אסרה עלי להשתמש בסבון ביד הזו. צמצמתי את השימוש בסבון לפעם אחת ביום, בעת המקלחת. שמעתי גם שזה יכול להיות קשור לתזונה אבל לא היו שינויים דרסטיים בתזונה שלי בשנים האחרונות. בחודש האחרון חלה התפשטות של התופעה לאצבע המורה באותה היד. רעיונות?

14/01/2019 | 12:08 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה להשלים תבחיני טלאי לשלול אלרגיה ממגע ובמידת הצורך ביופסיה. ניתן לטפל בפוטורפיה מקומית במידה ואין תגובה למשחות. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה