מעקב אחרי טיפול עגבת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/01/2019 | 00:21 | מאת: דניאל

היי, בגלל חשד לעגבת ראשונית (נקודה אדומה על איבר המין) קיבלתי מרשם לאנטיביוטיקה בכדורים (יש לי רגישות לפניצילין). הרופאה אמרה שכדאי לעשות מעקב אחרי סיום הכדורים על ידי בדיקה חוזרת והמליצה ללכת לאורולוג. שאלתי בפליאה אם לא עדיף רופא עור ואמרה שהיא חושבת שאורולוג יהיה טוב יותר. מה דעתך?

05/01/2019 | 18:30 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, האבחנה של עגבת נעשית בשילוב בדיקות סרולוגיה כולל VDRL, TPHA הנגע הראשוני הינו כיב/פצע לא כואב ולא פצע אדום. ממליצה לפנות לרופא עור להשלמת האינפורמציה ובדיקה רפואית. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה