עזרה דחופה- עור אדום בפנים ממשחה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

12/11/2018 | 07:38 | מאת: יעל

היי, קניתי את משחת קליגמן ממרשם שנתת לי זו פעם ראשונה בחיי שאני מורחת. אחרי הרבה חששות מרחתי אתמול לראשונה אבל מרחתי רק בקטע אחד , על לחי אחת. הבוקר כל הלחי אדומה! לא שורף לי אבל אדום. גוון עורי שחום. האם להמשיך את הטיפול? האם למרוח על כל הפנים? ממה האודם? כי פעם בעברי שמתי רטוויט וגם יצא לי למרוח איזומד 2% ומעולם לא הייתה לי תגובה בעור. הנוסחא שרשומה על קופסת המשחה: הידרוקינון 6% רטינואית 0.025% קוג'ית 1% הידרוקורטיזון 1% אין לי את המרשם כי הוא אצל הרוקח. אבל זה מה שרשום על המדבקה של התכשיר. אשמח לעצתך.

13/11/2018 | 08:53 | מאת: ד"ר מיכל מידן

מומלץ למרוח כמות קטנה בכמות קטנה על כל הפנים ( לא על אסור מסוייים) בהתחלה יום כן יום לא לסירוגין ולאחר מכן כל יום תוך הקפדה על קרם הגנה בבוקר. ניתן למרוח קרם לחות מעל בערב. אודם וקילוף הן תגובות תקינות אך בצורה עדינה . מומלץ למרוח למשך 3 חודשים . ממליצה להפסיק יומיים שלושה ולחדש טיפול לפי ההנחיות. להרגעה ניתן למרוח ציקלפלסט. בהצלחה!

14/11/2018 | 13:27 | מאת: יעל

תודה ד"ר, אכן נעלם האודם. אני אמשיך בטיפול שנתת לי. על כל הפנים.

27/11/2018 | 12:07 | מאת: יעל

שלום ד"ר, אני ממשיכה בטיפול משחת קליגמן. ואין לי אדומומיות יותר. לפעמים קצת מגרד לי אבל אני שמה ק. לחות. רציתי לשאול שאלה נוספת: אם מה את ממליצה לשטוף / לנקות את הפנים? בעיקרון אני מנקה עם סבון נוטרוגינה אבל בגלל הטיפול אני לא משתמשת. האם אמול של דר פישר אפשרי או אולי סתם סבון נוזלי לרחצה? תודה שוב

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה