אפשרויות טיפול בפראפסוריאזיס.

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

06/11/2018 | 23:41 | מאת: שלמה

שלום. לפני מספר שנים ביופסיה קבעה שיש לי פראפסוריאזיס. בינתיים מצאו לי שתי שומות עם מלנומה שטוחה שהוסרו. נאמר לי שבגלל המלנומה לא לוקחים סיכון ולכן אני לא עובר טיפול פוטותרפי אלא אם ביופסיה שאני עובר מידי פעם תקבע שהפראפסוריאזיס הפך לסרטן בשם MF ואז אעבור טיפול נגדו. האם אין שום אפשרויות טיפול לאדם במצבי? אני מטופל בבית חולים בילינסון. תודה.

08/11/2018 | 22:08 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, לא מומלץ על טיפולי פוטו תרפיה כאשר יש היסטוריה של מלנומה. בשלב זה ניתן למרוח סטרואידים מקומיים, ממליצה על המשך מעקב במרפאת עור בבית חולים . אין צורך בטיפול פומי בשלב זה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה