פצעים שלא מחלימים מזה 12 יום

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

05/10/2018 | 22:21 | מאת: בר

ערב טוב אשמח להכוונה לפני כ12 יום קיבלתי שפשוף בכפות הרגליים מנעליים, בחמשת הימים הראשונים לא ייחסתי לכך חשיבות ונכנסתי ללא תשומת לב לבריכות שחייה, לבריכות מלח , גופרית וכל מיני ביום החמישי הפצעים החלו לכאוב הפצע עצמו ובכל כף הרגל כאב מטורף כמו כן נוצרה נפיחות ואדמומיות ניגשתי לאחר כשבוע לרופא משפחה ביקש שאמרח היקומיצין יומיים לאחר מכן המצב החמיר מבחינת הכאבים ומבחינת הנפיחות וחזרתי בשנית לרופא וביקשה שאקח אנטיביוטיקה מסוג צפורל למשך חמישה ימים 2000 מג ליום ובנוסף אמרח דרמהגרן משחת ג'ל ואחבוש את הפצעים היום אני מסיימת את היום השלישי של האנטיביוטיקה ועדיין הפצעים כואבים כולל סביבם ושכבת פיברין צהובה לא משתנה כ6 ימים מה עליי לעשות ? יש לציין כי קיבלתי זריקת טטנוס רק לאחר 9 ימים מיום השפשופים אשמח לקבל מענה אני מודאגת מאוד תודה רבה ולילה טוב בר

06/10/2018 | 00:13 | מאת: בר

שכחתי לציין שאני בת 45 😙

06/10/2018 | 08:26 | מאת: בר

רציתי לעדכן ושכחתי לשאול האם עדיין הגיוני לחוות כאב חד וחריף באזור הפצע ? אחרי 12 יום ? הבוקר באחד הפצעים נהיה צבע שחור בהיר שנעלם אחרי שעתיים וחזק להיות צהוב , הכאב בלתי נסבל מצרפת את מצב הפצע הבוקר

06/10/2018 | 12:43 | מאת: בר

האם לגשת לרופא ? הצהוב הפך בחלקו להיות ירוק

07/10/2018 | 19:33 | מאת: אחת

סליחה שנדחפתי. באמת רצוי ללכת לרופא עור או משפחה שיראו אותך. אם כל הכבוד זה פורום מרחוק כיצד אפשר לקחת על מה שיש לך החלטות? כל פניו את סובלת ואין הטבה. אני במקומך הייתי ניגשת לראות רופא ויפה שעת אחת קודם

09/10/2018 | 12:11 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום בר, פצעים שמופיעים על פני הגפיים יכולים להיות משנית למחלה זיהומית או דלקתית ( של כלי הדם למשל). ממליצה לפנות לרופא עור או למרפאת פצעים באיכילוב לבדיקה הנגעים. אין ביכולתי לראות את הקובץ המצורף. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה