טיפול בפריחה וגרוד בעור

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

25/09/2018 | 00:58 | מאת: חנה

לאחר טיפול משולש בחיידק הליקובקטר הופיעה פריחה מגרדת בעור במקומות שונים. ( בחזה, ברגליים..)רופא המשפחה נתן טלפסט 180כדור ביום. הגרוד נרגע אבל הפריחה לא עברה.פניתי לרופאת עור שנתנה שני קרמים: דקטקורט קרם פעמיים ביום בין ומתחת לחזה ובטאקורטן ג קרם פעמיים ביום למקומות האחרים בגוף וגם סבון לקטופיל פעם ביום. הבנתי ששני הקרמים מכילים קורטיקוסטרואידים. קראתי על כל אחד מהקרמים ויש אזהרה לא להישתמש במקביל עם תרופה שמכילה את המרכיב הנ"ל. אם כך האם אכן מומלץ ובטוח להשתמש בשני הקרמים במקביל? האם אין בכך נזק? אני כבר משתמשת שבוע. חלק מהאדמומיות בעור לא עברה . האם להפסיק?

25/09/2018 | 16:44 | מאת: חנה

כמה ימים צריך לקחת טלפקס 180? לקחתי כבר 11 כדורים (11 ימים). האם יש זמן מסויים או שאפשר להפסיק בבת אחת ברגע שיש שיפור?

25/09/2018 | 20:55 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, ממליצה להמשיך כשבוע ימים מתום הפריחה.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה