שלפוחית בין אצבעות הרגליים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

12/08/2018 | 04:08 | מאת: זהבית

שלום, אני בת 28, בריאה בדכ ב״ה, ילדתי לפני 5 חודשים ואני מניקה. בתקופה האחרונה אני סובלת כשלוש פעמים במהלך 4 חודשים משלפוחית בין אצבעות 3-4 ברגל שמאל. תמיד באותו מקום, הייתי פעמיים אצל רופא עור שאמר שמדובר בפטרייה, הביא משחה למריחה וטלק. השלפוחית חוזרת (בין אצבעות 3-4 ברגל שמאל) לעיתים תכופות מגרדת ומציקה. ממה נובע הדבר? מה ניתן לעשות בכדי למנוע הופעתן? מאוד מציק ולא נוחה התחושה (הטיפול שהרופא הביא לא עוזר) אודה לקבלת דרכי טיפול. תודה רבה!

14/08/2018 | 11:56 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, ייתכן כי מדובר בזיהום פטרייתי, ממליצה להשלים משטח ותרבית. אבחנות נוספות הן אקזמה דיסהידרוטית ( לעיתים משנית לרקע אטופי, רגישות לניקל וזיהום פטרייתי). במידה ומשטח חיובי יש צורך בטיפול בכדורים שלא מומלץ בעת הנקה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה