פצעים חוזרים ונשנים באזור הפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

13/06/2018 | 07:25 | מאת: זקוקה לעזרה

שלום רב, מזה כ- 3 חודשים יוצאים לי פצעים באזורים מסויימים בפנים, הפצעים אדומים ומגרדים. טיפול במשחת אלקום מעלימה אותם, אך חוזרים כעבור שבוע שוב. מתחיל בפצע אחד ובמהרה מתפשט בעיקר באזור מסביב לפה ובאזור הגבות. רופא עור אומר שזו כנראה אלרגיה למשהו והכל עניין של ניסוי ותהיה..... האם יכול להיות עקב תזונה לא מאווזת וירידה במשקל? למי לפנות לטיפול?

14/06/2018 | 10:43 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, פצעים בפנים עשויים להיות משנית לאקנה, רוזצאה, זיהום חיידקי ועוד.. אלוקום הינו סטרואיד הגורם תחילה להקלה , אך בהמשך גורם להחמרה ( שיעור יתר, פצעים דמוי אקנה ועוד) . ממליצה לפנות לרופא עור להתייעצות נוספת ואבחנה מדוייקת. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה