נקודת חן חשודה באזור החזה עם נקודות שחורות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/06/2018 | 15:00 | מאת: שחר

היי, תמיד הייתה לי נקודת חן מתחת לשקע הצוואר, באזור החזה, בגוון חום. לאחרונה שמתי לב שיש עליה שלוש נקודות שחורות קטנות. לא הקדשתי אליה אף פעם תשומת לב ואני לא יודעת אם תמיד היו שם ופשוט לא שמתי לב, או שמדובר בעניין חדש. האם יש סיבה לדאוג? פרט לכך הגוון אחיד וגם הגבולות.. הגודל שלה לא השתנה..

02/06/2018 | 12:09 | מאת: ד"ר מיכל מידן

יש צורך בבדיקה קלינית ודרמוסקופית לבדיקת שומות. לעיתים אנו לא מבחינים בשומות חדשות באזור הגניטליה, כפות ידיים ורגליים ולכן חשוב להיבדק. בשנות השלושים לרוב לא אמורות שומות חדשות. לצורך הערכה של נגע פיגמנטרי, משתמשים בתבניות מורפולוגיות הכוללות גודל, צבע, שוליים, טופוגרפיה וסימטריה. כלל ה- ABCDE לזיהוי המלנומה הינו כלי חשוב: Asymmetry - A (אסימטריה). Border characteristics - B (מאפייני השוליים בגבולות). גבולות הנגע לא ברורים או סדירים Color - C (צבע). הנגע מורכב ממספר צבעים Diameter >6 mm – D. קוטר הנגע הוא מעל 6 מ"מ Enlargement - E ( הגדלה ). קיים שינוי בגודל הנגע, או דימום מהנגע. כאשר נגע עורי עונה על קריטריונים אלו, חשוב לפנות בדחיפות לרופא עור או פלסטיקאי, לצורך אבחון וטיפול מתאימים. בנוסף לממצאים אלו יתכנו ממצאים נוספים, כגון: גרד, דמם, וכאב. לשאלתך, הופעה של נקודות בשומה גם מצריכה בדיקה קלינית ודרמוסקופית על ידי רופא עור. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה