נגעים בעור הפנים ואיבר המין

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/12/2017 | 13:27 | מאת: חנן

היי לפני כחודש הופיעו לי נקודות אדומות בפנים סביב איזור הפה ובחלקו התחתון של הפין הופיע איזור אדום מגרד ומגורה. בתחילה פניתי לרופאת משפחה שאמרה לי שלא מדובר בהרפס, ונתנה לי 2 משחות אחת לפנים (בקטרובן) ואחת לפין (טבעקוטן). מרחתי את המשחות למשך 10 ימים. לאחר מכן כשראיתי שהעור לא מחלים (הגרד עבר) פניתי לרופא עור, שהפנה אותי לבדיקת דם להרפס סוג 2 (יצאה שלילית) ורשם לי משחה אופלמיצין למשך חודש. מרחתי את המשחה במשך שבוע פעמיים ביום ושוב לא ראיתי שהעור מחלים. חייב לציין שאיזור הפנים פחות מטריד אותי, מה שמלחיץ אותי ממש זה איזור הפין. כרגע החלטתי להפסיק עם המשחות הסטרואידיות מחשש לתופעות לוואי ונזק נוסף לעור. אינני יודע איך לפעול כרגע, לא קיבלתי אבחנה מהרופאים שהייתי אצלם. האם החששות שלי מהמשחות הסטרואידיות מוצדקות? (מרחתי במשך 3 שבועות) יכול להגרם לי נזק לאיבר המין אם לא אטפל בזה בזמן?? האם יש טיפול אחר שיכול לעזור?? אשמח לייעוץ והכוונה תודה

02/12/2017 | 09:07 | מאת: חנן

מדוע התעלמת מהשאלה שלי :(

02/12/2017 | 16:08 | מאת: ענת

אין כל כוונה חלילה להלחיץ אותך אבל מריחת שלושה שבועות של משחה סטרואידית על עור דק כמו הפין טומנת בחובה נזק שנקרא אטרופיה של העור ( אטרופיה סטרואידית ) ראה בגוגל

02/12/2017 | 20:05 | מאת: חנן

מודע לזה היטב...לכן החלטתי להפסיק מה שמטריד הוא איך רופא עור מסוגל לרשום משחה כזאת למשך תקופה כ"כ ארוכה כשהוא יודע שהיא עלולה לגרום נזק למטופל??

04/12/2017 | 19:50 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, פטרת על פני איבר המין לא שכיחה היות ואין שכבת קרן (קשקש). יתכן כי מדובר באקזמה, פסוריאזיס של איבר המין ועוד. ממליצה לפנות לחוות דעת נוספת לאבחון הבעיה. נהוג למרוח באזור סטרואידים למשך שבוע-שבועיים, אל אין חשש משבוע נוסף. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה