ממצא של אריטרוציטים ומוקוס בשתן כללית בילד בן 5 .

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/07/2015 | 17:21 | מאת: אם מודאגת

בבדיקה אקראית של שתן כללית של בני בן החמש נמצאו אריטרטוציטים . בוצעה בדיקה חוזרת במיקרוסקופ שהדגימה כ-8 אריטרוציטים בשדה , ריר מרובה והיאלינס קסטס-1 . בדיקת שתן לתרבית שלילית. בבדיקה חוזרת של מיקרוסקופ נמצאו 4 אריטרוציטים , 2 ליוקוציטים ועדיין ריר בכמות בינונית. דגימת שתן לקלציום קראטינין תקינה. עליי לציין שלבני מבנה פין מסובב כדי 50 מעלות וכן עודף עורלה מסויים שאובחן על ידי אורלוג ילדים בגיל שנה ,ללא בעיה בהטלת שתן או תלונות מצד בני.לא נצפה פצע חיצוני. בדיקות דם לכימיה שבוצעו לפני כ-4 חודשים תקינות. כמו כן אולטרסאונד כליות שבוצע לפני כשנתיים( עקב סימנים של התבגרות מינית מוקדמת, צילום כף יד מתקדם)פוענח כתקין. שאלתי היא מה משמעות הממצאים הנ"ל בבדיקות השתן והאם מצריך בירור ומעקב .אודה על התייחסות מהירה.

מוקוס=ריר וגם כדוריות אדומות עלול להמצא בשתן כתוצאה מגירוי בקצה הפין במיוחד שאת מתארת מבנה חריג וזאת על אף העדר פצע חימוני ברור. כמו כן חשוב לבדוק בשתן הפרשת סידן כי עודף סידן בשתן יכול לתת תמוונה דומה. עד 5 כדוריות אדומות במשקע שתן מותר. חשוב גם לחזור על אולטראסאונד דרכי שתן ושלפוחית כדי לברר התרוקנות כיס שתן ומצב דופן כיס השתן וגם שם עלולים להראות חלקיקים במידה ויש נטיה ליצור גבישים שיכולים לגרור את כל תהליך הכדוריות האדומות והריר

23/07/2015 | 08:23 | מאת: אם מודאגת

תודה רבה על תגובתך המהירה. האם המצב מסוכן? האם דורש ברור דחוף? כוון שדגימת שתן לקלציום וקראטינין היתה תקינה.תודה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים