הרחבת אגן כליות אצל תינוק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/10/2014 | 07:45 | מאת: טל

שלום, בסוף ההריון התגלתה הרחבת אגן כליות 9 ולאחר הלידה מקבל טיפול מניעתי של אנטיביוטיקה צפורל. בבית חולים אמרו לנו שסביב הברית צריך להגדיל את המינון ל-3 פעמים ביום. כדי למנוע סיבוכים של דלקת. ואילו רופא הילדים שלנו אמר לנו לא להגדיל מינון כי גם זה מניעתי. הברית מחר ואנחנו לא יודעים מה לעשות...

מצטערת על העיכוב משערת שאתם אחרי. אין הנחיות מאד מוגדרות לגבי המינון של אנטיביוטיקה שצריך לתת במצבים אלו כי אף אחד לא יכול לנבא מהו הסיכון האמיתי של זיהומים בדרכי שתן בתיננוק עם הרחבה קלה של אגני כליות. לרוב הסיכון נמוך מאד. חשוב לזכור שגם ברית מילה בכל תינוק מגבירה מעט את הסיכון לזיהום בדרכי שתן במהלך החודש הראשון לחיים אבל לאחר מכן היא מןרידה את הסיכון לזיהומים לכל החיים פי 7. אני גם נוהגת להלכלות את המינון של אנטיביוטיקה סביב ברית המילה למינון טיפולי- אפשרי עדיין רק בפעמיים ביום למשך 3 ימים החל מיממה טרם הברית. הדבר החשוב ביותר זה להיות רגיש לזהות סימני זיהום בדרכי שתן כולל חום אך גם בהעדר חום: חוסר תאבון, אי שקט או ישנוניות מוגזמת וחוסר עליה במשקל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים