pth גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/06/2014 | 20:43 | מאת: מאור

שלום ד"ר. פורום נפרולוגיה סגור, ולכן קיוויתי שתוכלי לתת עצה. סבי בן ה-83. בבדיקת דם התגלה ש-PTH גבוה וויטמין D נמוך, דבר שכיח אצל חולי אי ספיקת כליות. (בלוטה שמייצרת סידן יותר מידי). הבנו שלפעילות זו, מתלווים גם כאבים בכתפיים ובירכיים. כאבים אלה בכתפיים ניסו לאבחן מ-2008 ללא הצלחה. בכל מקרה, מכיוון שידוע שאחת מתופעות הלוואי של פעילות יתר היא הכאבים בכתפיים, על ידי גרימת נזק לעצמות, או הצטברות של סידן, שיכול להתפתח למחלת עצמות, באמצעות אילו בדיקות ניתן לאבחן את מצבן (מיפוי עצמות/+אולטראסאונד כתפיים?). חשוב לציין שאיזון הבלוטה עפ"י נפרולוגית לא משפר/מסדר את הכאבים בכתפיים אם נובעים מזה, אלא רק עוצר את התהליך. לכן גם במידה ונטפל בבלוטה, כיצד ניתן לאבחן את מצבן כרגע? תודה וסליחה על ההודעה הארוכה, מאור.

זה נכון שאחד הביטויים של PTH גבוה הוא כאבי עצמות בשל הפגיעה שהורמון זה ברמות גבוהות גורם. הטיפול במיוחד נוכח רמות נמוכות של ויטאמין D הוא לתת ויטאמין D שמדכא את ה PTH ומחזיר אותו לרמות תקינות ולעיתים דרוש סוג ספציפי של ויטאמין D- אלפא D3_ בנוסף לויטאמין D הרגיל אבל אם רמות ה PTH מאוזנות כעת לפי מה שאתה מדווח עם תוספת ויטאמין D הרי שהסיבה של כאבי הכתפיים אינה רמות גבוהות של PTH. כדאי לפנות לרופא המשפחה ולברר את הכאבים בכיוונים אחרים.אגב רמות ויטאמין D נמוכות אצל אנשים מבוגרים כן דווחו כסיבה לכאבי פרקים ושלד וכדאי לקבל הנחיות לטיפול בכיוון

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים