הרחבת אגני כליות שבוע 30

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

31/05/2014 | 09:28 | מאת: ליאת

שלום, אני בהריון שני עם עובר ממין נקבה בסקירה הראשונה שבוע 15 אני כליות היו 4 מ"מ דו"צ סקירה שניה שבוע 22 7.7, 7 מ"מ סקירה מכוונת שבוע 26 6.5, 6.2 סקירה מכוונת שבוע 30 9.5,9.7 אורטרים 5 מ"מ הרופא שביצע את הסקירה אמר שלאור הרחבת האורטרים ומגמת העליה בין בדיקה לבדיקה הוא חושב שמדובר ברפלוקס. בכל הבדיקות נמצא כי הפרנכימה שמורה ולא מנצאו כל ממצאים נוספים במערכת השתן נשלחתי לייעוץ גנטי, אקו לב עובר וסקירה מכוונת נוספת. אצל היועץ הגנטי לפני יומיים, קיבלתי תחזיות קודרות לראשונה, כל העת התייחסו לעניין בקלות והיועץ הגנטי דיבר איתי על תרחישים גרועים לרבות הפסקת הריון ביקש ממני להקדים את הסקירה המכוונת כך שתבוצע בשבוע 32 הוא הפנה את בעלי לבדוק שני גנים שיצאו לא תקינים בבדיקות גנטיות של אחותו (דיסאוטונומיה משפחתית וקונקסין) וזאת על אף שאצלי בדיקת הגנים הללו לפני ההריון יצאה תקינה. הוא הפנה אותי ואת בעלי לאולטרסאונד בכליות שלנו מסיבה שאינה ברורה לי וגם לא הצלחתי להבין מדבריו את הצורך. ואמר שאם הסקירה המכוונת הבאה תניב תוצאה של למעלה מ-10 מ"מ (הידרונפרוזיס) עלי לבצע דיקור מי שפיר לרבות ציפ גנטי בשבוע 32-33. אציין כי ביצעתי בשבוע 12 בדיקת (nipt) בדיקת דם במקום דיקור לגילוי תסמונת דאון של הרמוני שיצאה תקינה יש לי תור לאקו לב בשבוע הבא, ותור לייעוץ עם נפרולוג ילדים בבית החולים בעוד 10 ימים. מאז יום חמישי אני לא ישנה בלילות אני בוכה כל היום, אני לא מבינה מה המשמעות של הדברים שנאמרו לי, איך להתייחס לכך שכל רופא אומר משהו אחר חלק מהרופאים מתייחסים לעניין בביטול וכעניין פעוט חלק מדברים על תחזיות קודרות וילד חולה כליות כל חיו איך אני אמורה להתמודד עם אינספור בדיקות בשבוע כ"כ מתקדם. האם יש סיכוי כי ההרחבה תרד בסקירה מכוונת? מה הסיכוי כי ההרחבה תגדל למימדים חמורים עד שיביאו להרס הפרנכימה בשבועות שנותרו? האם גם לאחר הלידה ההרחבה עשויה להמשיך לגדול? מהן באמת התחזיות במקרה כמו שלי לצורך בהפסקת הריון? האם יכולה להיות הרחבה של מעל 10 מ"מ שמסתדרת מעצמה או נעלמת לאחר הלידה ללא כל טיפול? אנא הסבירי לי על מנת שאוכל להחזיר את הצבע לפני עד שאגיע לכל התורים והבדיקות שקבעתי תודה ליאת

אני בהחלט מבינה את מצוקתך אבל השאלות שאת שואלת רבות מדי ודורשות הסבר מעמיק של הבטים שונים. רצוי להרגע ולהמתין עד הסקירה המכוונת של מערכת השתן בשבוע 32 וגם לשיחת הסבר עם נפרולוג ילדים. חשוב יהיה להתמקד בקירה החוזרת גם בעמ"ש תחתון, פי טבעת וגם שלד בכלל וכמובן להשלים את האקו לב. חשוב לשלול ממצאים חריגים במערכות אחרות כי העדר ממצאים כאלו משפר מאד את הפרוגנוזה. חשוב להבין כי בדיקת האולטראסאונד אינה יכולה לעשות אבחנה אלא לתאר מצב נתון: במקרה זה הרחבה שלאגן ולפי מה שכתבת הרחבת אורטרים. הסיבה השכיחה לכך היא באמת רלפוקס וזיקואורטראלי וחשוב לומר שגם מצב זה חולף מעצמו תוך כמה שנים ואף ללא צורך בהתערבות כלשהי בתנאי שאין לילדה זיהומים חוזרים בדרי שתן שיחייבו לשקול תיקון המצב- שהיום לרוב מבוצע ע"י הזרקת חומר מסוים ולא ניתוח ממש- תלוי בחומרה. מאחר ולא ניתן לנב מראש כ"כ הרבה דברים חשוב לוודא שכאמור אין ממצאים חריגים שמערכות אחרות שיכולים לכוון לתסמונות או מצבים מורכבים יותר וגם לודא שהפראנכימה- הרקמה התפקודית של הכליות- תקינה. חשוב בהחלט לשוחח עם נפרולוג ילדים שיצטרך גם לעקוב אחר הילדה לאחר שתוולד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים