דיאטת חלבון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/05/2014 | 09:37 | מאת: יוסי

שלום יש חלבון בשתן עקב מחלת כליות תפקודי כליות תקינים כרדגע 0.75 אני לוקח חוסמי ACE הרופא אומר שעלי לחיות רגיל בלי הגבלות מיוחדות ולהוריד את החרדות והמתח שאני נימצא בהם עקב המחלה החלבון מאוד גבוהה 2.5 גרם האם אני צריך להתחיל דיאטת חלבון או שמתחיליפ דיאטה רק שמתחילה ירידה בתפקודי הכליות יש לציין שאני אוכל רגיל אבל לא מגזים אבל זה רחוק מדיאטת חלבון אני בן 20 האם גם את חושבת שעלי לחיות רגיל כרגע או שיש לי הגבלות גם אם תפקודי הכליות תקינים תודה רבה

לא ברור לי מהי בדיוק מחלת הכליה שלך אבל אם אתה אומר שאתה במעקב של נפרולוג זה מצוין ובמיוחד שהתפקוד הכליתי שלך תקין זה מאד טוב. הפרשת החלבון שלך אם הבנתי נכון 2.5 גר /יממה על הטיפול שאתה נוטל. אני משערת שמנסים להוריד עוד את הכמות עם תרופות נוספות. לגבי דיאטת חלבון אני שמערת שאתה מתכוון להגבלת חלבון בדיאטה - זה אכן נהוג רק בשלבים שיש הפרעה משמעותית מתקדמת בתפקוד הכליתי וזה מלווה בערכי אוראה גבוהים. לרוב לא נהוג להגביל חלבון בצורה קיצונית וודאי לא כשהתפקוד תקין. חשוב שתקבל יעוץ של דיאטנית לגבי כמות חלבון אופטימלית עבורך כדי שגם לא תגזים עם כמות גדולה מדי וגם להגביל במידה מסוימת גם מלח בכלכלה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים