מתן מים בימים חמים לתינוק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/05/2020 | 19:55 | מאת: אנה

שלום, תינוק בן 5.5 חודשים. עם מחלת כליות כרונית. על הנקה מלאה, יונק כל שעתיים שלוש. האם בחום של 40 מעלות אפשר לתת מים? האם אין סכנת התייבשות? נמצאים בבית במהלך היום, לא נמצא בשמש. כן ידוע לי שמים נותנים מגיל חצי שנה, אך לאור הרקע בכל זאת שואלת.

תינוק עם מחלת כליות כרונית לרוב מאבד יותר נוזלים - דרך השתן- מאשר תינוק רגיל. לכן חשוב מאד שבמהלך מחלת חום גבוה מאד- 40 מעלות כפי שציינת- יגיע בהקדם להערכה של רופא ולשקול עירוי נוזלים כי לאבדנים השוטפים דרך השתן מתווספים ההזעה וגם מן הסתם אכילה מופחתת. חשוב בהקדם לקחת אותו לרופא ילדים ושלקול עירוי נוזלים!!

18/05/2020 | 05:26 | מאת: אנה

תודה על המענה, הכוונה ל 40 מעלות חום בימי קשה ולא חלילה חום של התינוק.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים