הפסקת טיפול באנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/08/2019 | 21:24 | מאת: יעל

שלום, בני בן החודשיים מטופל בצפורל מאז הלידה עקב הרחבת כליה ימין באופן חמור. נעשתה בדיקת ציסטוגרפיה ואין רפלוקס בשתן. בנוסף לא היו דלקות בדרכי השתן. כרגע ההבחנה היא upj. שאלתי היא עד מתי הוא צפוי להמשיך בטיפול האנטיביוטי?

באופן עקרוני בכל מצב של הרחבה של אגן או כל חלק של מערכת מאספת של השתן יש פוטנציאל של זיהומים בדרכי שתן בשל "עמידה" של השתן במקום. מאידך במידה והחשד-שיש להוכיח כמובן בבדיקות מיפוי כליות- לUPJ הצרןץ הסיכוי של זיהום נמוך יותר. קיימות גישות שונות לגבי מתן או אי מתן אנטיביוטיקה מונעת במצב זה. רצוי מאד להתיעץ עם הנפרולוג ילדים המטפל לגבי מה לעשות במקרה הספציפי של הבטן מתום הערות עם הנתונים הספציפיים של המקרה

16/08/2019 | 11:19 | מאת: יעל

תודה רבה!

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים