נגישות
נגישות

ריפלוקס דרכי השתן - US כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/06/2019 | 21:39 | מאת: איריס

שלום , ביתי בת 9 חודשים , לקראת סוף ההריון התגלה רפלוקס בדרכי השתן ומאז אנחנו במעקב נפרולוגי - אורולוגי והיא מקבלת אנטיביוטיקה מניעתית. מצורפים 2 אולטראסאונדים מ 5 חודשים ועדכני מהשבוע . 1. האם ישנה החמרה ? 2. מדוע לדעתך אין התיחסות לפרנכימה ? 3. האם ניתן ללמוד על תפקוד כלייתי ? בבדיקות דם מצאו אשלגן גבוה 4. בבית החולים ממליצים לא לנתח כרגע , האם זה לא עלול להחריף את הנזק לכליות ? אציין שהיה לה זיהום אחרי בדיקת ציסטוגרפיה ולכן כיום מקבלת מאקרודנטין בריכוז מניעתי . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
24/06/2019 | 09:48 | מאת: איריס

המשך לשאלות - 5. האם יש צורך בביצוע מיפוי כליות ? 6. אם לא היו זיהומים בחודשים האחרונים , האם יש אפשרות להוריד מינון אנטיביוטיקה ? תודה רבה !

לגבי ביצוע מיפוי כליות DMSA לשיקול הדעת של הנפרולוג שעוקב אחרי הילד. בכל מקרה יש אשכולה שבהחלט תומכת בכך גם אחרי אורע אחד ויחיד של פיאלונפריטיס לגבי הפסקת הטיפול המונע מקובל שאחרי מספר חדשים ללא זיהום חוזר להפסיק אנטיביוטיקה מונעת בתלות להחלטת הנפורלוג המטפל ובתלות לממצאים באולטראסאונד כליות עדכני

השאלות שאת שואלת חשובות בהחלט ודורשות התיחסות ענינית. לדעתי זאת לא המסגרת המתאימה לביצוע יעוץ כולל התיחסות לצלומי האולטראסאונד. יש להתיעץ בכל הנשואים עם נפורלוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים