הרחבת אגני כליה בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/02/2019 | 10:54 | מאת: שירי

שלום רב, לפני כחודש היתה לבתי בת השנה וחצי דלקת חמורה בשתן, אושפזה לשלושה ימים וקיבלה אנטיביוטיקה דרך הוריד ובשחרור עוד 7 ימים עם צפורל. אתמול בוצע אולטרסאונד כליות ונמצאה הרחבה קלה של אגני הכליה, הוזמנו לביקורת בעוד חודש. השאלה שלי האם הדלקת יכולה לגרום להרחבה זו? כי לפני כן לא סבלה מדלקות בשתן והסקירות במהלך ההיריון היו תקינות. תודה על תשובתך. מצורף קובץ עם תוצאות ה אולטרסאונד.

ממצא של הרחבה של אגני כליות במהלך זיהום בדרכי שתן מוכר כחלק מהתהליך של זיהום והפרעה קלה בניקוז של השתן. במצבים אלו ההפרעה חולפת אחרי זיהום באולטראסאונד הבא כעבור חודש- חדשיים. מאידך אין לשול כי הממצא יכול להיות על רקע רפלוקס- חזרה של שתן משלפוחית התשן לכיון הכליות. יש שיקול דעת לבצע ציסטוגרפיה- בדיקה שמוכיחה אם אכן רפלוקס קיים- במידה ויהיה זיהום חוזר בדרכי שתן

21/02/2019 | 22:50 | מאת: שירי

תודה על התשובה המהירה. רופא המשפחה המליץ על אנטיביוטיקה - צפורל פעם ביום עד ה אולטרסאונד הבא בעוד כחודש. האם נחוץ??

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים