דלקות שתן חוזרות אצל תינוקת בת שנה ו-4 ח'

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/07/2018 | 00:23 | מאת: מירי

שלום רב, ביתי בת שנה וארבעה חודשים, סובלת מזה מס' חודשים מדלקות בדרכי השתן חוזרות ונשנות. ביצענו לה בדיקת US כליות ודרכי שתן ולהלן התוצאות: להלן ממצאי בדיקה על קולית של הכליות ודרכי השתן: הסיבה לביצוע הבדיקה – UTI. הכליות הודגמו באורך: כליה ימנית כ- 6.6 ס"מ. כליה שמאלית כ- 4.6 ס"מ. משני הצדדים הודגמו אגנים חוץ כליתיים מעט מורחבים עד כ- 5 מ"מ. פרנכימה הודגמה שמורה. הפרדה קורטיקו-מדולרית הודגמה שמורה. אין לראות הידרונפרוזיס. שלפוחית השתן תקינה. אין לראות אורטרים דיסטלים מורחבים. לסיכום: אגנים חוץ כליתיים מעט מורחבים דו-צדדי. אשמח לדעת מה זה אומר, האם התוצאה מסבירה את הדלקות החוזרות ומה הצפי לגבי טיפול? כמו"כ מה רמת הדחיפות לנפרולוג ילדים (התורים ארוכים מאד. האם יש דחיפות לגשת לשר"פ לתור מהיר מיידי?) תודה מראש!!! מירי

הממצא שנראה לי בולט באולרטאסאונד אינה דווקא הרחבת האגנים שמוגדרים כחוץ כליתיים- שזה יכול להיות וריאנט של נורמה אלא דווקא הפער בגודל הכליות כשאחת מתוארת באורך 4.5 ס"מ שהיא כליה קטנה למדי לילדה בת שנה + חשוב לראות את ה CD של בדיקת האולטראסאודנ וגם להבין את סוג דלקות השתן- עם או בלי חום וגם לראות את תקפדוי כליה (בידוקת דם) של הילדה לפני שמחליטים על המשך ברור. מומלץ מאד להגיע ליעוץ נפורלוגי עם כל הנתונים כולל לגבי אורעי הזיהום בדרכי שתן שהיו- תוצאות בידוקת + ההיסטוריה של מה שקרה מתוך התיק הרפואי כפי שרופא הילדים תעד

03/07/2018 | 00:36 | מאת: מירי

ראשית, תודה על התשובה המהירה! לא נעשו בדיקות דם של תפקודי כליה. הדלקות היו מלוות בחום גבוה בדר"כ. על מה יכול להצביע שכליה אחת קטנה? מהי רמת הדחיפות? שוב תודה!!!

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים