הבנתי שזה לילדים,אשמח אם תחווי דעה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

10/03/2018 | 16:26 | מאת: שמעון

(הבנתי שהפורום לילדים אך אשמח אם תוכלי בכול זאת להביע דעה דוקטור) יש לי תור לנפרולוג רק עוד חודש. אני בן 26 גובה 174 משקל 66.5 בחמש שנים האחרונות הקריאטנין שלי נע בקביעות בין 1.2 ל-1.3. (שבוע שעבר נבדקתי ויצא 1.27) לכן ביקשתי בדיקות מלאות וחדשות ולהלן התוצאות: איסוף שתן24 שעות: כמות שתן-1770 מ"ל קריאטנין של 24 שעות-1739 מ"ג. CREATININE- U SAMPLE- 98.3 מ"ג. PROTEIN- URINE - 62 מ"ג. PROTEIN- U SAMPLE 3.5 מ"ג בדיקת שתן רגילה: PROTEIN/CREAT RATIO 0.04 MICROALBUMIN-U SAMP מתחת לסף רגישות. MICROALBUMIN/CREAT לא ניתן לחישוב ביוכימיה דם: גלוקוז 84 מ"ג UREA 34 מ"ג קיראטנין 1.21 מ"ג URIC ACID 5.5 PHOSPHORUS 3.6 ALK. PHOSPHATASE 80 -לחץ דם תקין US כליות תקין אין ממצאים ותהליכים גודל 11 סנטימטר. 1.1.אמרו לי שיש חישוב קריאטנין קלירנס לבחור בגילי צריך להיות יותר גבוה..זה מעיד על בעיה אצלי?או שבעתיד תתפתח בעיה? 2.האם זה שהקריאטנין גבוה זה משהו שאני אמור להילחץ ממנו כלומר יש לי יותר סיכוי לפגיעה בעתיד או שזה הגוף שלי והכול תקין? 3.מישהו אמר לי שהכליות שלי לא במאה אחוז נותנות תפוקה ויש לי סיכוי לאי ספיקה בעתיד זה נכון? 4.אני אמור להימנע ממשהו ?זה אומר משהו לגבי העתיד שלי?

לפי קראטינין ממוצע של 1.25 מכ% מתוך מה שאתה מתאר כערכים רגילים אצלך התפקוד הכליתי- GFR מחושב לפי נוסחאות שונות הינו סביב 80(74-84)מל/דקהץ הנורמה היא מעל 90. לגבי הסיבות לכך תדון בעת הפגישה עם נפרולוג אבל בחלק גדול מהמקרים מדובר במצבים מולדים- כמו כמות רקמה כליתית מולדת מעט נמוכה מהרגיל- ובהקשר זה חשוב לדעת אם הית פג או נולדת במשקל פחות מ 2500גר או שעברת זיהומים או ניתוחים בדרכי שתן-. מידע חשוב הוא גם מה יש בבדיקת שתן כללית שלך לא רק ביאסוף. שוב לגבי ההשלכות לטווח ארוך נכון יותר שתשוחח עם הנפרולוג שיטפל בך אבל כמה אמצעי זהירות מתוך הנחה שכמות הרקמה הכליתית התפקודית אצלך נמוכה מהרגיל ולא רצוי לשחוק אותה: להימנע מעודף מלח בתזונה, להימנע מעודף חלבון ולהיצמד למה שחיוני בלבד- אפשר לקבל הנחיות מדיאטנית כדי להימנע גם מחסך מוגזם ומאידך לא לצרוך אבקות ומוצרים עתירי חלבון- זאת ממעמסה לכליות מצוין בהקשר זה שאינך לפי הנתונים בעודף משקל- תשמור כך. ןגם להימנע משימוש בתרופות מקבוצת : NSAID עמו איברופן, ארקוסיה, אדביל, נורופן וכו להימנע גם משימוש בכל מיני צמחי מרפא ותרופות לא חיוניות כי לבסוף לכולם יש פוטנציאל רעילות כליתית

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים