כליה אחת בעובר ללא הרחבת אגן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/11/2017 | 20:24 | מאת: אמא

שלום. בסקירה הראשונה אובחן כי לעובר יש כליה אחת מוקטנת באחוזון מעל 5 בסקירה השנייה נמצאה כליה אחת תקינה ללא הרחבת אגן והכליה השנייה לא הייתה הוסבר כי ככול הנראה לא הייתה אספקת דם לכן הכליה התכווצה ולא נראת כלל.השאלה שלי מה הלאה והאם זה סיכון ללדת ילד בעל כליה אחת?? אשמח לקבל תשובה והסבר תודה מראש.

ידוע ש 1 מתוך 1300-2000 ילודים נולד עם כליה בודדת. הדבר מוכר במיוחד בשנים-שלשה עשורים אחרונים מאז שמבוצע מעקב אולטראסאונד נפוץ במהלך ההיריון. רצוי לחזור על בדיקת האולטראסאונד פעם נוספת במקום אחר כדי לוודא את הממצא. מומלץ לקבל בהקדם יעוץ מסודר מנפרולוג ילדים וכן המלצה לגבי בדיקת מי שפיר מגנטיקאי ולהמשיך ממעקב מסודר במהלך ההיריון

05/12/2017 | 15:39 | מאת: אמא

תודה רבה על תגובתך אני אחרי ייעוץ גנטי הוסבר לי על המי שפיר ועל הסיכונים של הבדיקה אני כרגע שבוע 24 ולכן חוששת לבצע את הבדיקה סהכ כול שאר הבדיקות מאוד תקינות כמובן מחכה לתור לאולטרסאונד מכוון לכליה כי גם בסקירה הרופא ראה שהיא תקינה ודרכי השתן תקינים. מעדיפה לוותר על מי שפיר ולהתמקד בבריאות הכליה

13/12/2017 | 16:21 | מאת: אמא נוספת

שלום, אני אמא לילדה מקסימה בת כמעט 3 עם כליה אחת מלידה. אנחנו גילינו זאת מייד בסקירה הראשונה ופנינו לייעוץ גנטי בבית החולים, נפרולוג ילדים באופן פרטי, אקו לב עובר בבית החולים, מי שפיר בבית החולים ועליהם בדיקת צ'יפ גנטי. אני אשמח לענות לך על שאלות מההתנסות האישית שלנו, אם זה יסייע לך.

18/12/2017 | 15:57 | מאת: אמא מודאגת

היי תודה קודם על תגובתך בהחלט מעודד שזה לא משהו חריג . אם אפשר לשאול כמה שאלות: למה שלחו לאקו לב ? כי אני גם עברתי בגלל vsd ונאמר לי כי זה לא כל כך קריטי ואת המי שפיר באיזה שבוע עברת כי אני כבר בשבןע 25 מכיוון שרק בסקירה השנייה ראו את כל הדברים האלה. תודה מראש😙

19/12/2017 | 11:19 | מאת: אמא נוספת

אני רק אפתח ואדגיש שאני לא רופאה ומכירה אך ורק את המקרה האישי השלי. כפי שאני הבנתי כל הבדיקות במהלך ההריון נועדו כדי לבדוק האם קיימים מומים או תסמונות נוספות שכליה אחת בעובר יכולה לרמז עליהם, או האם גם לנו יש כליה אחת והעברנו זאת הלאה. לגבי בדיקת אקו לב עובר - כפי שהוסבר לנו בזמנו בחלק מהמקרים של כליה אחת קיים גם מום לבבי וכדאי לזהות אותו לפני הלידה, זו בדיקה פשוטה. לגבי מי שפיר - אנחנו עשינו בשלב מוקדם ככל הניתן מאחר שידענו על הימצאות כליה אחת כבר בסקירה הראשונה ומיהרנו לבצע את הבדיקה. רופאת ייעוץ גנטי בבית החולים המליצה לנו (על פי ניתוח עץ משפחה ועיון בבדיקות הגנטיות שביצענו לפני ההריון) לבצע את דיקור מי השפיר ולשלוח את החומר לבדיקת צ'יפ גנטי וכך עשינו, הבדיקות היו בהמלצה ומשרד הבריאות מכסה אותן בשל כך. לדעתי האישית כדאי לבצע את הבדיקות שממליצים לך עליהן בהתאם לנתונים שלך. שימי לב שהכוונה בייעוץ גנטי הוא פגישה עם רופאה שהיא יועצת גנטית והיא מנתחת את ממצאי הבדיקות עדכה, עץ המשפחה של שני בני הזוג והבדיקות הגנטיות שבוצעו לפני ההריון.

נראה שמדובר בעובר עם כליה בודדת. רצוי לקבוע יעוץ אצל נפורלוג ילדים ולקבל הסבר נרחב לגבי המשמעוית והמשך המעקב המומלץ במהלך המשך ההיריון

נדמה לי שענמיתי לשאלה זו כבר מזמן. בכל מקרה רצוי לקבוע פגישה מסודרת עם נפרולוג ילדים לענין זה וגם מומלץ יעוץ גנטי + אקו לב עבור + אולרטאסאונד כליות לשני ההורים

במצבים בהם יש מום במערכת השתן- כמו במצב זה שכליה אחת לא התפתחה- מקובל לבצע אקו לב עבור + יעוץ גנטי בשאלה של בדיקת מי שפיר + ציפ גנטי וגם יעוץ של נפרולוג עם תוצאות הסקירה המורחבת שתכלול לא רק את המצב של הכליות ובעיקר הכליה הנותרה תקינה אלא גם כמות מי שפיר מצב שלפוחית התשן + עמ"ש + חוט שדרה + שלד והמשך מעקב התפתחות הכליה היחידה במהלך ההיריון תוך יעוץ נפרולוג ילדים

23/05/2019 | 11:25 | מאת: שולי

שלום, אני בהריון שבוע 20 וגם לעובר שלי התגלה חוסר כליה אחת. אני עוברת סדרה של בדיקות ורמת הלחץ מאוד גבוהה. אני אשמך לדבר איתך ולקבל מידע שיכול לתת לי קצת אור ורוגע תודה רבה!

23/05/2019 | 16:31 | מאת: ד"ר רוקסנה קלפר

העלמות של כליה קטנה במהלך מעקב עובר מוכרת. יהיה חשוב לעקוב אחר הצמיחה וההתפתחות התקינה של הכליה שנותרה. כדאי להיפגש באופן מסודר עם נפרולוג ילדים ולקבל מידע לגבי משמעויות. כעקרון כליה בודדת שתקינה כממצא מולד קיימת ב 1 מתוך 1300 לידות חי . אם הכליה תקינה אין בעיה לחיות באוטפן רגיל . חשוב מעמקב נפורלוג ילדים לטווח ארוך

29/05/2019 | 09:53 | מאת: יאנה

טוב אחרי שעברתי את זה , באמת ממליצה לנשום עמוק הכול טוב, אני עברתי בדיקת מי שפיר+גיפ גנטי בשבוע 31 כי מעבר לכליה בודדת היה לו VSD(חור בלב), ברגע שקיימים שני ממצאים ממליצים לבצע בדיקת מי שפיר, התוצאות חזרו תקינות , נולד לי ילד מהמם ובריא!!! היום ה VSD נסגר ונמצאים תחת מעקב אצל נפרולוג כל חצי שנה והחל מגיל שנתיים פעם בשנה. בגדול כול חום חשוב לעשות בדיקת שתן לשלול דלקת וכמובן מים לגדל ילד שתמיד ישתנה טוב תעשי כל בדיקה ותשארי רגועה הכי חשוב כל ההריון עברתי בבכי ובמאת שסתם.

29/05/2019 | 18:02 | מאת: ד"ר רוקסנה קלפר

1 מתוך 1300 ילודים נולדים עם כליה בודדת ואין עם זאת בעיה אם הכליה הבודדת תקינה אך יש לעקוב אחר הילדים האלו לפרק זמן ארוך לוודא שהכל תקין לגביך בהמשך מהלך ההיירון חשוב יהיה להיות במעקב אולטראסאודנ ולוודא שהכליה הבודדת מתפתחת לפי המצופה לגיל ההיריון ואף מעבר לכך כביטוי לפיצוי וגם שכמות מי השפיר תקינה. רצוי להיות במעקב משולב של אולרטאסאונד עובר וגם נפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים