שאלה קצרה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

09/12/2012 | 08:10 | מאת: אלדד

שלום ובוקר טוב, ברצוני לשאול מהי בדיקת אוזניים ברה? תודה מראש!!

09/12/2012 | 23:04 | מאת: נעה צליק

שלום אלדד, בדיקת "ברה" הינה בדיקה של מערכת השמיעה בה נמדדים אותות חשמליים בגזע המוח בתגובה לגירויי צליל שונים. במהלך הבדיקה מוצמדות אלקטרודות במקומות שונים על פני הראש (כדוגמת המצח, תנוך האוזן, הקרקפת) ומועבר גירוי קולי באמצעות טיפ מיוחד המוכנס אל תוך תעלת האוזן. האלקטרודות מודדות את האותות החשמליים הנוצרים בעצב השמיעה ובגזע המוח בתגובה לגירוי הצלילי. הנבדק הינו פסיבי לגמרי במהלך הבדיקה, יכול לנמנם כל משכה ואינו נדרש לתת תגובות לצלילים כמו בבדיקת שמיעה רגילה. לבדיקת ה"ברה" ישנם מספר שימושים: 1. אבחון של ליקוי שמיעתי. ניתן לנבא ספי שמיעה בתדרים מסויימים על סמך האותות החשמליים הנמדדים בבדיקת ה"ברה". הערכה שמיעתית מהסוג הזה נדרשת במקרים בהם לא ניתן לקבל מהנבדק תגובות לצלילים בבדיקת שמיעה רגילה, כמו אצל תינוקות רכים או במקרים של אוטיזם, פיגור שכלי וכ"ו. 2. אבחנה מבדלת בין ליקוי שמיעתי שמקורו באוזן הפנימית לבין ליקוי שמקורו בעצב השמיעה. בדיקת ה"ברה" יכולה להצביע על ליקוי בתפקוד עצב השמיעה המצריך בירור אבחנתי נוסף. 3. ניטור פעילות עצב השמיעה והמסילה האודיטורית בגזע המוח במהלך ניתוח, על מנת לשלול פגיעה בעצב השמיעה ובגזע המוח בזמן הניתוח. 4. הערכת פעילותו של עצב השמיעה והמסילה האודיטורית בגזע המוח אצל מועמדים לשתל קוכליארי. בברכה, נעה

10/12/2012 | 00:36 | מאת: אלדד

תודה רבה על תגובתך המפורטת!! אלדד

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה