מכשיר שמיעה כן או לא?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

14/08/2016 | 09:48 | מאת: דריה

שלום, בחמש השנים האחרונות עברתי 2 ניתוחים באוזן ימין. הראשון לפני כ-5 שנים- ניתוח כפתור לאחר חדירה של נוזלים לאוזן שלא יצאו כשנתיים (והמון רופאים שכשלו באיבחון הבעיה שאפשר היה לפתור בטיפול פשוט- אבל לא משנה) הניתוח היה מוצלח, הכפתור הןצא לאחר כשנה והמשיעה חזרה לתקינות מלאה. הניתוח השני היה לפני שנה וחצי (דצמבר 2014) נותחתי כאשר שוב הייתה ירידה בשמיעה (כ40%) והיה חשש לכליאוסטומה. לאחר הניתוח התברר שאין כליאוסטומה אבל הייתה הצטברות נוזלים נוספת שהחלה להתקשות (לא בטוחה שזה המונח המדוייק שבו היה משתמש הרופא, זה יותר המונח שבו השתמשו כדי לפשט עבורי את הנושא) והיה צורך לנקות את תעלת השמיעה וזה.... כחצי שנה לאחר הניתוח והירידה של הנפיתוח וכו' השמיעה לא חזרה לתקינות מלאה,חשוב לציין הרופא מסר כי הניתוח לא בהכרח ישפר את השמיעה אבל בגלל החשש שהיה היה חשוב לנתח, מה גם שאם היינו מחכים זמן נוסף הנזק שהיה נגרם אם הזמן היה הופך את התהליך והניתוח לקשה יותר ומסובך יותר. כרגע הליקוי בשמיעה הוא רק באוזן ימין, ירידה של כ- 30%. הרופא שניתח אותי (שאין לי כל ספק ביכולות שלו בומקצועיות ובידע הרחב שלו) המליץ לשים מכשיר שמיעה באוזן ימין מתוך חשש שחוסר הגירוי של האוזן עלול לגרום לירידה נוספת והדרגתית בשמיעה, זאת כאשר הוא מציין שכשיום אין סטטיסטיקה מדוייקת לגבי מה קורה כאשר אין גירוי, כלומר בסופו של יום- יש סיכוי שהשמיעה תישאר כמו שהיא בלי מכשיר שמיעה, ויש סיכוי שהשמיעה באוזן ימין עלולה להרעות בגלל חוסר הגירוי. האם יש תאם לחפש חו"ד נוספות? יכול להיות שגם בשנת 2016 אין מחקרים מדוייקים בנושא? אם מי מתייעצים מעבר לרופא א.א.ג- קלינאית תקשורת? אשמח לעזרה, עלות מכשיר שמיעה היא גבוהה ולא משהו שאני רוצה לעשות כערף עין. תודה מראש ושבוע טוב.

15/08/2016 | 14:32 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, אני מניחה שהכוונה שלך היא שישנה ירידה של 30DB, אנו משתמשים במונחים כגון ירידה קלה/בינונית/חמורה ולא באחוזים. באופן כללי, חשוב לדעת ולהבין כי אין קשר בין החמרה בסף השמיעה לבין שימוש או אי שימוש במכשירי שמיעה. מה שכן, במצב בו ישנה ירידה בשמיעה ואינך מרכיבה מכשירי שמיעה לאורך זמן ואין הגברה הרי שנוצר חוסר בגריה שיכול להביא להפחתה ביכולות העיבוד השמיעתי/ פענוח הדיבור. לכן מומלץ להרכיב מכשירי שמיעה כמה שיותר מוקדם בכדי למנוע מצב בו יורדת היכולת לפענח את הדיבור. מאידך, לא ציינת האם את מרגישה קושי בשמיעה? איך את מסתדרת ביום יום? הצורך בהרכבת מכשיר שמיעה תלוי בעיקר בקושי שאת מרגישה בחיי היום יום. הרכבת מכשיר שמיעה דורשת תהליך של הסתגלות, אבל מגיעה לה תקופת ניסיון ובהחלט מומלץ להתנסות בהגברה ולראות כיצד את מרגישה עם מכשיר השמיעה. בכל מקרה אני מציעה לך לפנות לייעוץ מסודר אצל קלינאי תקשורת באחד מסניפי שטיינר הקרובים למקום מגוריך כדי לקבל מידע מלא. הרי קישור לרשימת הסניפים באתר: http://www.steiner.co.il/%d7%a1%d7%a0%d7%99%d7%a4%d7%99%d7%9d/ בהצלחה, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה