מכשיר שמיעה - לא מועיל

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

23/01/2018 | 16:50 | מאת: רחל לוין

שלום רב, אני זקוקה למכשיר שמיעה לא כי אני לא שומעת, אני כן שומעת הבעיה שאני לא מבינה מה אני שומעת. ניסיתי ארבעה מכשירי שמיעה מהפשוט ביותר עד הטוב ביותר וחשתי רק תסכול. אף מכשיר לא ענה על הצרכים וכולם גרמו לי סבל רב. מה עושים? אודה על עזרתכם.

23/01/2018 | 21:53 | מאת: הדס בוקובסקי

רחל שלום, אכן נשמע מצב מתסכל, הסתגלות למכשירי שמיעה היא אכן לא פשוטה בהרבה מהמקרים. חשוב להתייחס גם ליכולת הבנת הדיבור שלך כפי שנמדדה בבדיקת השמיעה. ייתכן בהחלט שהבנת הדיבור שלך ירודה משום שהמוח הסתגל במשך זמן רב לא לפענח מילים וישנה ירידה ביכולת הפענוח. אם זה אכן המצב, גם המכשיר המשכולל ביותר לא ייתן מענה אידיאלי. יש לדעת את זה ולקחת זאת בחשבון בתהליך ההסתגלות למכשיר. האם כל מכשירי השמיעה שניסית שייכים לחברה אחת? במקרים רבים טכנולוגיות שונות יכולות לסייע בדרכים שונות... נוחי קצת, צברי כוחות וגשי למכון מומלץ שידע ללוות אותך, שתוכלי לסמוך על הקלינאי המטפל שיידע להוביל אותך לפתרון השמיעתי המתאים ביותר עבורך. כל טוב, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה