מכשיר שמיעה + נקב בעור התוף

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

27/08/2017 | 13:12 | מאת: יוסי ש.

בני, ילד כבן 11, חובש מכשיר שמיעה מינקותו. לאחרונה הוא התלונן על תחושת בועות באוזן, ולאחר בדיקות דקדקניות התברר שיש לו נקב קטנטן בעור התוף. לדברי הרופא, הנקב אמור להיסתם לבד, ויש לעקוב אחריו כמה חודשים. בינתיים, הילד סובל מאד מתחושה לא נעימה מאחורי המכשיר. כלומר, כשהוא מסיר את המכשיר טוב לו, אבל הוא הרי זקוק לו... (אם לא די בכך: באוזן השניה צמח לו פארונקל מחוץ לתעלה, כך שבאופן טכני הוא לא יכול לחבוש את המכשיר השני, כך שהוא נאלץ להסתמך על המכשיר הזה בלבד). האם יש למישהו עצה, כיצד אפשר לעזור לילד להתגבר על התחושה הקשה/מוזרה הזו?...

29/08/2017 | 23:03 | מאת: הדס בוקובסקי

יוסי שלום, קיום נקב קטן לא צריך לגרום לאי נוחות בהרכבת מכשיר שמיעה, לכן כדאי לוודא שאין כאן בעיה אחרת. אני ממליצה לפנות לרופא אא"ג, במידה והרופא יציין שהאוזן בסדר פרט לנקב, אפשר לנסות להכין אוזניה חדשה ואולי ההרגשה תשתפר. הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה