נזלת שקופה כב חודש ימים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

27/12/2013 | 12:02 | מאת: יוליה ג.

שלום, מבקשת עזרה דחופה בבקשה . לאמא שלי כבר חודש ימים יש נזלת שקופה מהאף שפשוט נוזלת כל הזמן ללא הפסקה כמעט. אמא איבדה במשך שלוש שבועות כבר עשר קילו, ירדו לה בצקות קבועות ברגליים שהיו עד עכשיו, עור ממש התייבש... היא מאבדת המון נוזלים. אמא בעלת עודף משקל גדול ולחץ דם גבוה קבוע גנטית, לוקחת תרופות כל חייה נגד זה. קיבלה טיפול תרופתי של נזלת רגילה, שני סוגים שונים של טיפות כבר, תרופחת משונות הקשורות להצטננות ולאחר שזה כבר לא עזר אז חשבו הרופאים שאולי אלרגיה, לקחה תרופה וטיפות גם נגד אלרגיה אך גםללא הצלחה. אף אטזן גרון שלחה אותה לרופא אלרגיות שנתן לה בדיקת אלרגיות ולא מצאו שום דבר. שלחו את אמא שלי שוב לאף אוזן גרון. הרוםא אף אוזן גרון עשתה חה איזושהי בדיקה עם החדרת צינורות לאף ולע ראת. כלום. לכן טוענת שהיא כן חושבת עדיין שזה אלרגיה ולכן חושבת שצריך בכל זאת לנסות שוב פרדניזון פשוט להגדיל לה את המינון. למרות הלחץ דם והרגשה לא טובה. נתנו לה פרדניזון 5מ"ג ביום. אך הטיפול לא עזר. כרגע הגדילו לה את המנה פי לשלוש. 5 מ"ג שלוש פעמים ביום, שלושה ימיםשל 15 מ"ג ביום אחר כך 10 מ"ג יום אחד ואז יום אחד 5 מג". סך הכל חמישה ימי טיפול. אבל מה שמדאיג אותי זה שלפי אלרגולוג זה לע אלרגיה, גם בגלל שהבדיקת אלרגיות לא הראתה תגובה לכלום וגם כי הטיפול הראשון בפרדניזון לא עזר. מדאיג אותי מאוד הגדלת המינון והטיפול הנוסף בתרופה זאת בגלל לחץ דם של אמא וגם בגלל התופעות הלוואי של התרופה זו. שלא יעשה עוד יותר רע. זה גם נשמע כמו טיפול על עיוור. כי לא מצאו כלום. האם יש לכם המלצות או דעות מה זה יכול להיות ואיך כדאי לטפל בזה? לאיזה רופא כדי ללכת. אמא ממש חלשה ומאבדת המון נוזלים. אנחנו התייאשנו ולא יודעים מה לעשות. תודה רבה!

שלום, נזלת שקופה מהאף כל הזמן ללא הפסקה כמעט, שלוש שבועות ירידה במשקל 10 ק"ג. בצקות ברגליים ,מאבדת המון נוזלים. קיבלה טיפול תרופתי לנזלת וזה לא עזר. הרופאים חשבו שאולי אלרגיה, לקחה תרופה וטיפות גם נגד אלרגיה אך גם ללא הצלחה. רופאת אף אוזן גרון שלחה אותה לרופא אלרגיות שנתן לה בדיקת אלרגיות ולא מצאו שום דבר. שלחו את אמא שלך שוב לאף אוזן גרון שעשתה בדיקה עם סיב אופטי לאף וטוענת שהיא כן חושבת עדיין שזה אלרגי.היא חושבת שצריך בכל זאת לנסות שוב פרדניזון פשוט להגדיל לה את המינון. . נתנו לה פרדניזון 5מ"ג ביום. אך הטיפול לא עזר. כרגע הגדילו לה את המנה פי לשלוש. 5 מ"ג שלוש פעמים ביום, סך הכל חמישה ימי טיפול. בדיקת אלרגיות לא הראתה תגובה לאור חוסר ההטבה המצב, וירידה משמעותית במשקל יש לשקול הפניתה לחדר מיון- כמובן ביעוץ עם הרופא המטפל, לברור כללי. עם נזילה כה משמעותית מהאף כפי שאת מתארת צריך גם לשקול CT סינוסים. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים