ילד מגרד עיניים מהטיפות...

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

08/04/2014 | 02:47 | מאת: אלכס

הבן שלנו התחיל לגרד עיניים חזק לפני כמה שנים (במיוחד בזמן הבכי) והרבה פעמים, ולפני שנה אובחן אצלו בלפריטיס (דלקת עפעפיים) ו"עיניים יבשות", ונתנו לו כל מיני טיפות ומשחות נגד היובש בעיניים, והוא לא הרגיש כל כך טוב איתם - בזמן שהטיפה נוגעת לעין הוא מתחיל לגרד עין עוד יותר. ולפני כחצי שנה אובחן אצלו דלקת עיניים אלרגית ובעפעפיים - תגובה פפילרית קלה (וגם לפעמים מופיע אצלו שעורה בעפעפיים). היו נותנים כל מיני טיפות נגד אלרגיה - אופטילסט, לוטמקס, רלסטט - אבל הם שורפים לו בזמן שניכנסים לעין, ולכן הוא מפחד לשים טיפות גם נגד היובש גם נגד אלרגיה. כי גם מהדמעות שלו בזמן הבכי הוא מגדר עיניים חזק מאוד... שאלה מה אפשר לעשות? האם יש טיפות שלא שורפות בכלל או שזה אצל כל בני אדם שונה? אולי יש דרך אחרת לטפל בדלקת אלרגית ובעיניים יבשות - לא באמצעות הטיפות?

שלום רב, חשוב לדעת ברלסטט למשל יש תקופה של הסתגלות של לפחות שבועיים עד אשר הצריבה חולפת. לדעתי יש צורך לטפל לתקופה מסוימת גם אם יש צריבה או לא. אתם אחראיים לטיפול הילד אחראי לתלונות שהן אמת ברוב הפעמים.

16/04/2014 | 00:51 | מאת: אלכס

אבל בעיה שהילד שלנו נמצא רוב הזמן בפנימייה של חינוך מיוחד, וכל פעם לבקש מהמדריכים שם שהם ישימו לו טיפות - זה סיוט ממש - הם כבר לא רוצים לשים לו טיפות... השאלה - האם קיימת תרופה (כדור) ליצירת דמעות נוספות של עיניים?

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול