עיניים יבשות וצורבות

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

21/10/2013 | 20:13 | מאת: יוסי

שלום , לפני כשנה התחלתי לחוש יובש וצריבה בעיניים ובפרט זה היה מתרחש בבוקר כשפקחתי עיניים וחוזר בשעות הערב .. רופא עיניים עשה בדיקות ואבחן יובש ואלרגיה בעיניים , החליט על טיפול בטיפות אמדין + טיפות דתאמיצין ובנוסף משחה בשם סינטומיצין ושימוש קבוע בדמעות מלאכותיות .. לאחר טיפול של שבועיים עם הקלה קלה בסימפטומים החלטתי להוריד את הטיפול בטיפות עיניים שמכילים סטרואידים . הטיפול לא פתר את הבעיה והחלטתי לחזור לרופא שוב .. הוא עשה שוב בדיקה לראות שלא קיים נזק לקרנית , החמרה ביובש והחליט שאני ימשיך בטיפול של דמעות מלאכותיות ומשחה לדלקת בעיניים .. לאחר שהבנתי שהטיפול לא יעיל החלטתי לקבוע תור לרופא עיניים אחר שעשה לי את אותם בדיקות וגם אבחן יובש ואלרגיה קלה בעיניים שגורמת לתחושת הצריבה ולהפרשות בבוקר .. הוא החליט על טיפול של טיפות בשם אופטילסט + ליבוסטין למשך חודש (יש לציין שהרגשתי הקלה מיידית לאחר הטיפול אלא שלאחר כמה שבועות הכאבים שוב צצו .. אני כרגע עובד עצות , לא יודע מה לעשות ?! שמעתי על מבחן שירמר שלא ברור לי למה לא מבוצע ? מדוע הם לא עושים בדיקות יותר מקיפות ויסודיות מעבר לבדיקות הרגילות ? יש לציין שכרגע אני משתמש באופן קבוע מס' פעמים ביום בטיפות עיניים מסוג הילוקומוד שגורמות להקלה זמנית אך לא משפרות את המצב אשמח מאוד לקבל עזרה וסיוע מה ניתן לעשות כעת תודה

שלום רב, קשה לי להעריך במדויק מה הגורם לתחושת היובש אך על פי מה שסיפרת הטיפות שגרמו לך להקלה הן טיפות לטיפול באלרגיה. כעיקרון אין מניעה להשתמש בטיפות אלה לאורך זמן. אני ממליץ לשוב לבדיקה של רופא עיניים. בדיקת שירמר אינה התשובה.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול