אבחון של סיוגרן (או שיוגרן)

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

08/09/2013 | 09:59 | מאת: נעמי

ד"ר לוינגר שלום אני חושבת שאתה עושה עבודת קודש בפורום הזה. תבורך על המידע והסבלנות מהי הבדיקה שאיתה מאבחנים שיוגרן? סובלת מעין יבשה קשה - שללו לי זאבת ואני חוששת שהשלב הבא יהיה שיוגרן. קראתי דברים איומים על המחלה ועל הפגיעה באיכות החיים שבאה בעקבותיה. כרגע הדבר היחיד שמציק לי זה העיניים. מה עוד יכול להסתבך? למה אני צריכה לצפות? דואגת. נעמי

שלום רב, ראשית האבחנה לגביי שיוגרן נעשת בעיקר על ידי רופא ראומטולוג מומחה למחלה. רופא עיניים יכול לעזור בביסוס המחלה על ידי אבחון של עין יבשה. קשה לי להעריך מה יכול להיות בהמשך הדרך אלה להמליץ על המשך טיפול ומעקב. כיום רסטזיס הינה תרופה טובה שיכולה לגרום להקלה משמעותית במטופלים הסובלים ממחלות אוטואימוניות הגורמות ליובש בעיניים.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול