יובש ורגישות גדולה לאור

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

31/07/2013 | 20:53 | מאת: נחמה

שלום רב. יש לי שתי שאלות: 1. אני סובלת מיובש רב בעיניים, ומטופלת בטיפות, אולם אלה לא באמת מקילות. האם יש טיפול אחר? 2. אני סובלת מרגישות רבה לאור. אני מעוניינת להשיג את המשקפיים שנותנים למנותחי עיניים, כך שאפשר להרכיב אותם גם על משקפיי ראייה, וגם סגורות יחסים מלמעלה ומהצדדים. היכן אפשר לרכוש אותם? תודב. נחמה

שלום רב, ראשית יש צורך בבדיקה מקיפה על מנת לאבחן את מידת היובש והגורם לה. דובר רבות בפורום על טיפול בטיפות הנקראות רסטזיס ואופציה נוספת היא השמת פקקים עדינים בדרכי הדמעות על מנת להקל. אפשרויות אלה ניתן אבל לשקול רק לאחר בדיקת רופא. לגבי רגישות לאור, זהו מצב שכיח ביובש קיצוני בעיניים. לגבי המשקפיים לא ידוע לי על איזה סוג מדובר אך ניתן למצוא משקפיים גדולים מהסוג שציינת בחנויות האופטיקה.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול