בדיקות ליובש

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

23/07/2013 | 04:00 | מאת: פנינה.אורן

אילו בדיקות עושים בכדי להבין מה מקור היובש?(חוץ מבדיקות דם לשלילת מחלות אוטואימוניות)חוץ משירמר ופלורוסואין?איך בודקים את הבלוטות וכולי?והאם צריך לשים טיפות כלשהן בעיניים?אני אלרגית לכל סוגי הטיפות להרחבת אישונים .אודה לתשובתך.כמו כן האם קיימת בארץ מצלמה או מיכשור לבדיקת רשתית ללא טיפות הרחבה? ואם כן היכן?

שלום רב, ארסנל הבדיקות שעומד לרשותנו בבדיקת עין יבשה הן: בציעת הקרנית עם פלורסצאין או למזין גרין. שירמר טסט, בדיקת גובה הדמעות, בדיקת אוסמולריות של הדמעות וקצב שבירתן וכן בדיקה מדוקדקת של העפעפיים. לאחר הערכה קלינית זו ניתן לקבוע את מקור הבעיה ברוב המקרים. לגבי בדיקת רשתית ללא הרחבה יש מכשור יעודי לכך אך צריך לזכור שעדיין יש קושי לראות את היקף הרשתית.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול