רשלנות רפואית בזמן אשפוז?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - רשלנות רפואית

28/04/2014 | 14:58 | מאת: שיר

צהריים טובים אשמח לדעת האם ניתן להגדיר את המקרה שלי כרשלנות רפואית. בהריון תאומים לפני כשנתיים התגלה קיצור של צוואר הרחם בשבוע 19 ונשלחתי לאשפוז. בתחילה לא נתנו להריון סיכוי אבל בזכות אשפוז בשכיבה מלאה (מלאה! כולל הכל...) ובזוית הצלחתי להגיע לשבוע 24 בלי שינוי באורך הצוואר. במשך האשפוז קיבלתי תרופות כאלו ואחרות לעצירת צירים אבל חוץ מיום האשפוז עצמו לא נלקחו לי כלל בדיקות דם. בשבוע 24 התפתחה לידה, הקטנים שרדו שלשה ימים ונפרדנו :( בחדר לידה התברר שיש זיהום וזה מה שגרם בעצם ללידה מאוד מהירה ואגרסיבית. נלקחו סוובים שהעידו על זיהום באי קולי וקיבלתי טיפול אנטיביוטי. במשך כל זמן האשפוז היו עסוקים בבי"ח בלריב לאיזו מחלק אני שייכת- נשים או הריון בסיכון וכך פיספסו משהו מאוד אלמנטרי בנהלים של בית חולים שמחייב בדיקות דם שבועיות למאושפזים לטווח ארוך...ספירת דם פשוטה וטיפול אנטיביוטי בזמן עשוי היה לשנות את כל התמונה... משכתי את התיק הרפואי אבל עד היום לא הצלחתי להביא את עצמי לעשות עם זה משהו. יש בכלל מה לעשות עם זה? תודה מראש אמא עצובה...

שיר שלום רב., יש הכרח לבחון התיעוד הרפואי ולהיוועץ עם מומחה מתאים על מנת להיווכח האם הייתה התרשלות., בברכה דותן לינדנברג עו"ד.,

מנהל פורום הריון ולידה - רשלנות רפואית