רשלנות רפואית בהריון- בלוטת התריס אוטיסם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - רשלנות רפואית

16/02/2014 | 12:37 | מאת: מיכל

שלום לך עורך דין דותן לינדנברג, מבקשת את עזרתך. הסיפור הוא מאוד ארוך כי יש שני הריונות. בהריון הראשון שהתבצע בטיפולים הורמונליים לא הייתי מאוזנת מבחינת הבלוטה( יש לציין שכלל לא ידעתי שאני סובלת מתת תפקוד של הבלוטה,אומנם לא מדדים גבוהים במיוחד אבל בהחלט חורגים מהנורמה). כל סיפור הבלוטה התגלה לי במקרה ובדרך עקיפה. בכל מקרה מההריון הראשון נולדו תאומים בן ובת כיום בני חמש. הבן אובחן בגיל שלוש ASD (אוטיזם).כיום נמצא בגן בחינוך המיוחד בתפקוד מאוד גבוה. ביולי 2011 אני ובעלי רצינו הריון נוסף, נקלטתי באופן טבעי ולאחר מספר שבועות היתה הפלה טבעית. הייתי שבורה מזה במלוא מובן המילה. אמרנו שנחכה מעט ואז ננסה שוב, לאחר שנה בערך תיכננו הריון, נקלטתי ושוב לאחר מספר שבועות הפלה טבעית.על הזרוע השמאלית הופיע לי יובש מוזר שבעזרת קרמים לא עבר, קבעתי תור לרופאת עור והיא נתנה לי קרם יום וקרם לילה למשך חודש ולחזור לביקורת. כעבור חודש חזרתי לביקורת והיא ראתה שזה לא עזר ושלחה אותי לבדיקות דם. חזרתי אליה עם התוצאות והיא אומרת לי  נו מה הפלא בלוטת התריס שלך בתת פעילות, לכן הופיע היובש ויש לזה מספר השפעות בחיי היומיום. הסבירה שזה שכיח כיום ויש לזה טיפול בכדורים שאלתי אותה במה זה בא לידי ביטוי ביומיום? והיא השיבה: זה גורם לעייפות, מצבי רוח קיצוניים, הפלות, אם נקלט הריון אז למומים בעובר, שכיחה וכו..תוך כדי שיחה היא אומרת לי לי בכעס, מדוע רופאת המשפחה שלך לא עידכנה אותך בתוצאה הזאת שהולכת איתך כבר זמן די ארוך.. ואז הפנתה אותי לאנדוקרינולוג לטיפול. התקשרתי לרופאת המשפחה שלי והטחתי באוזניה, מדוע לא עידכנה אותי שאני סובלת מתת תפקוד של הבלוטה ושכתוצאה מכך נגרמה לי עוגמת נפש גדולה(ההפלות) והיא השיבה: אם הייתי יודעת שאת רוצה להיכנס להריון אז הייתי אומרת לך לאזן את הבלוטה, אז אמרתי לה מי את בכלל שתגידי חי מתי להיכנס להריון או לא, ולמה את לא מעדכנת אותי במצב הבריאותי שלי?? אני אחליט אם לטפל או לא. תוך כדי הכל התחיל להתחבר לי כל מצבי הרוח למינהם, שכיחה ברמת היומיום משהו מוזר ולא אופייני לי כי אני אחת שזוכרת הכל בדרך כלל, ההפלות הטבעית.. הגעתי הביתה קבעתי תור לאנדוקרינולוג קיבלתי כדורים והתאזנתי. תוך חודש ימים מרגע האיזון נקלטתי להריון והרופאה ציינה שאני חייבת לנטול את הכדורים למשך כל תקופת ההריון ולהיות במעקב צמוד כל חודש בגלל סכנת המומים וכך היה כל חודש נבדקתי והעלו לי את המינון כשהיה צריך עד ללידה והכל ברוך השם בסדר היום איתי ועם התינוק החדש. בדיעבד יש קשר בין חוסר איזון הבלוטה למומים בעובר כלומר הבן שלי ספג את זה והוא עם אוטיזם, מה עוד שבלי קשר לבן עם האוטיזם שזה ביג דיל בפני עצמו, חוויתי שתי הפלות טבעיות בגלל חוסר האחריות והמידע שהוחסר ממני. אני פשוט מרגישה מרומה.השאלה המרכזית שעולה: האם כתוצאה מכך שלא טופלתי במהלך ההריון בני נולד אוטיסט??? האם ישנה עילה לתביעת רשלנות רפואית??

מיכל שלום רב., ראשית יש לציין כי בשל כך שבנך כיום בן חמש הרי שהאם ההתרשלות הנה במהלך מעקב ההיריון אזי תחול התיישנות בהגיעו לגיל 7., שנית יש הכרח כי את כל התיעוד הרפואי הקיים יבחן רופא מומחה על מנת שיקבע האם אכן הייתה התרשלות ומהו הנזק בגינה.,

מנהל פורום הריון ולידה - רשלנות רפואית