פחד מהשתלה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

21/10/2012 | 17:48 | מאת: יוסי

דוקטור שלום. שבוע שעבר עקרו לי את שן 24 ואני פוחד פחד מוות מהשתלה. אמרו לי שיש אפשרות לבצע גשר,ולצורך הגשר צריכים לבצע טיפולי שורש בשן שלפני ואחרי. האמת היא-לא ברור לי מדוע צריך לבצע טיפול שורש? כמו כן-האם יש איזו שהיא שיטה אחרת "לסגור" את החור שנוצר כתוצאה מחוסר שן? שאלה אחרונה-במידה ואני נשאר ככה ללא שן-האם יכולות להיגרם לי תזוזות של שאר השיניים או נזק אחר? תודה!

22/10/2012 | 14:20 | מאת: ד"ר אלי מיכאלי

שלום יוסי, חסר שן יכול להיות משוקם ע"י תותבת קטנה נשלפת של השן החסרה או ע"י גשר של שלושה כתרים מחוברים או ע"י שתל מבנה וכתר. החסרון של תותבת הוא בהיותה שיקום לא קבוע, בעוד שגשר מצריך פגיעה בשיניים סמוכות. שתל מהווה לרב פתרון נקודתי שמאפשר פתרון קבוע שלא פוגע בשיניים סמוכות ולכן הוא גם המומלץ. לרב מהלך הטיפול עבור המטופל אינו שונה מעקירה רגילה כך שאין צורך לחשוש במיוחד. במידה ואתה חושב כי תתקשה לעמוד בטיפול ממליץ לשקול את ביצוע ההשתלה תוך כדי טישטוש (סדציה) בגז צחוק או ע"י נטילת כדור וובן להרגעה טרם הטיפול.

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית