אמא מודאגת מאוד ילד בן 4.5 כול לילה עם טיתול .

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

27/07/2011 | 11:35 | מאת: אילנית

שלום לך פרופסור! בני כימת בן 4.5 מי גיל שנתיים וחצי ללא טיתול יום רק בלילה. לפי היסטוריה רפואית שלו ב גיל שבועיים מי לידה ו לאחר הברית מילה אצל מוהל קיבל זיהום קשה מאוד בדרכי השתן urs . יש לו גם בעיות כי היום עם אפ אוזן גרון, עבר ניתוח פוליפים גם כפתורים ביגלל נוזלים בשניי עוזניים ב גיל 2.5 . היום הוא צריך לעבור ניתוח שקדים ו מעבדת שינה +eeg ביגלל נכירות ו וחשש ל דום נשימה בשינה. עד עכשיו ילד יושן עם טיתול לילה ת כש כול בוקר קם רטוב. מה לא נישנו יערתי אותו בלילות זה לא עזר זה היה יותר גרועה בעמצה שינה כימת בכוח להושיב ילד על הסיר. החמוד שלי גם רגיל לישתות לפני שינה מים בילבד כי עכשיו חם . מה אני עושה , פניתי לרופאת ילדים שלו אבל לא קיבלתי מענה לבעיה הזו נאמר לי ש מטפלים רק מי גיל 6 . פרופר אבישולם אני מודאגת מאוד העם אתה מקבל גם דרך מכבי או פרטי ? אני מוכנה ליקבועה אצלך פגישת יוץ עם ילד ?(העם יש צורך בכך ? ) תודה רבה ו סליחה על פירוט היסטוריה רפואית שלו.

שלום רב. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאות למחלות כליה בילדים, יתר לחץ דם בילדים והרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה