כיב לאחר העלמת נימים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

27/05/2019 | 00:11 | מאת: א.ה

שלום, אני בת 30, עברתי לפני כשבוא וחצי טיפול ראשון לצורך העלמת נימים עם זריקות. בימים האחרונים נוצר פצע של ממש בקוטר של כסנטימטר אחד מעל אחד האזורים להם הוזרק החומר, והאזור נהיה אדום, נפוח וכואב. הכאב והנפיחות הם בקוטר של כחמש ס"מ סביב לכיב. האם יש צורך בטיפול מעבר למשחה אנטיביוטית? האם כדאי לקחת אנטיביוטיקה פומית? משהו נוסף? האם מותר להמשיך לבצע פעילות גופנית? תודה רבה מראש!..

כיב עלול להופיע בהזרקה של חומר מטרש בשל "מגע" של החומר המטרש עם הרקמות שמסביב לוריד\נים.. מצב זה נוצר כתוצאה מ"דליפת" החומר מהחור שבוריד\נים, מ"פיצוץ" כלי הדם בשל הלחץ או מהזרקת החומר אל מחוץ לכלי הדם. הכיב (פצע) מכיטב ומסביבו אודם תגובתי (דלקת ולא זיהום). אין צורך באנטיביוטיקה ורידית או פומית. מקומית ניתן להשתמש במשחה המגרה לניקוי מקומי (הטרייה) וצמיחה של רקמות. לכל מטפל העדפה משלו. כל פעילות גופנית מותרת. מומלץ לא להכנס לברכה או ג'קוזי מחשש לזיהום.

27/05/2019 | 09:05 | מאת: א.ה

תודה רבה!

27/05/2019 | 09:08 | מאת: א.ה

אילו משחות יכולות לעזור?

תנסי SILVERCEL

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים