חרדת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

11/06/2013 | 13:09 | מאת: נ

היי דוקטור, בן 28 עם בעיית משקל קלה בריא בדרך כלל ומעט היפוכונדר :) בשבועיים האחרונים מתקשה להירדם בלילות מידי פעם לוקח לי שעתיים ולפעמים אף יותר מידי פעם לוקח לי יומיים שלושה עד שאני מתרסק למיטה ונרדם, בכל ערב החרדה מללכת לישון עולה והמחשבה המרכזית שלי במהלך היום הייתה על הלילה הקודם ועל כך שסביר להניח שגם בלילה הקרוב לא אצליח להירדם, מעבר לכך הגוף שלי במהלך השינה מאוד רגיש לתנועות כאילו השינה שלי לא רגועה מספיק שבת הזוג שלי מעט זזה וזה מעיר אותי, כבר אובד עצות ולא כל כך יודע מה לעשות.. חשוב לציין שאני לא חסיד גדול של תרופות וטיפולים בעקבות ההיסטוריה שלי עם ההיפוכנדריה בה אני נותן לדברים זמן והם עוברים הפעם זה ממש פוגע באיכות החיים שלי... האם יש משהו שניתן לעשות?...

החרדה ,כפי שאתה בוודאי חש, מעוררת . .שבועיים לבעיה הוא זמן קצר אומנם אך זמן מתאים כדי להפסיק אותה באיבה. מציעה לפנות לפסיכולוג לטיפול התנהגותי קוגנטיבי למספר פגישות כדי ללמוד טכניקות שינה, טכניקות הרפיה והתמודדות עם החרדה בהצלחה דר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות