הכבש השישה עשר לא רוצה לעזוב!

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

31/10/2012 | 12:42 | מאת: לילי

מיכל שלום, אני בת 30 וסובלת מבעיות שינה כבר 7 שנים - בעיות שמשפיעות על כל אספקט בחיי. ניסיתי סוגי טיפול, ביקרתי אצל רופאים רבים ותליתי תקוותי לשווא במכשורים שונים והבעיות נמשכות. לפני כשנה נכנעתי אף לכדורי סטילנוקס שהיום הם חלק בלתי נפרד מטכסי השינה שלי (כמובן שכבר לא ממש משפיעים ואף מקשים על התעוררות בבוקר - אבל המוח לא נותן לי לוותר עליהם). רציתי לשאול אותך אם יש לך המלצות שאולי לא חשבתי עליהן או ויתרתי מהר מדי. מניסיונך בתחום - מה כדאי לי עוד לנסות שיש לו תגובות חיוביות מאנשים הסובלים מבעיה דומה (היפנוזה, התנהגותי קוגניטיבי, מכת חשמל בעוצמה גבוהה??) אני חושבת שבעייתי היא בעיקר נפשית ופסיכולוגית - פשוט התרגלתי לא לישון, התרגלתי לאגור אצלי את המחשבות, הרגשות והדילמות ולפתח אותן במקום שמשפיע על החיוניות היומיומית שלי ולקחת את הדכאון המודחק הזה למיטה.... תודה לך ומקווה שתוכלי לעזור.

זוהי אחת ממילות המפתח לקיבוע נדודי שינה. מילת מפתח נוספת היא שימוש כרוני בכדורי שינה ופיתוח סבילות. את מכירה הרבה מונחים, חלקם נכונים בהקשר של נדודי שינה וחלקם לא. וכן אני בהחלט בעד טיפול התנהגותי קוגנטיבי בנדודי שינה. דרך אגב תנאי הכרחי לטיפול הוא הפסקת כדורי שינה לפחות שבועיים לפני תחילת הטיפול. שיהיו לילות טובים ד"R מיכל לוסטיג

07/11/2012 | 11:29 | מאת: לילי

נשמע כמו חלק מהבעיה שלי הקיבוע שאת מדברת עליו. אני מתחילה טיפול בהיפנוזה דרך כללית - את יודעת משהו על זה?

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות