הפרעות שינה קצת שונות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

15/11/2015 | 14:08 | מאת: תומר

שלום רב, אני חושש יתר על המידה שמה שיש לי זה הפרעות שינה במידה זו או אחרת:, אני בן 22, מצליח להירדם בלילה כמו שצריך ולא מתעורר, חושש וחושב שאין לי שינה כמו שצריך ערבה ועמוקה כמו כולם, אין לי שינה ערבה, והשינה גם כן לא עמוקה בכלל, אני מתעורר כל יום בבוגר מוצף מחשבות ורגשות מבולבל עם מצב רוח ירוד ולחץ נפשי כולל לחץ בחזה, מרגיש שאני מתפוצץ, יתר על כן אני תשוש בלי אנרגיה ואין לי כוח לעשות שום דבר, מלווה בתסמינים של הפרעות קשב וריכוז, אבל כשאני ישן צהריים תנומה קלה של עד שעה או חצי, אני מתעורר מפוקס, נורמאלי ומסוגל להמשיך במטלות היום עם מצב רוח, האם זה מתאר אולי מצב של הפרעות שינה? האם יש תיאור כמו שלי שמתאים להפרעות שינה בלי התעוררות בלילה או זמן ממושך להירדם, אני נרדם בכמה דקות ספורות בלי להתעורר בלילה, אבל מרגיש שהשינה לא מספקת ולא מספיקה ולא מסוגל להמשיך את היום בגלל שאני תשוש ואין לי כוח ואנרגיה, מלווה בקשיים תפקודיים לאורך כל היום כולל נהיגה והמטלות הבסיסיות ביותר.. אשמח לשמוע טיפים/המלצות/ ודעה בעניין לפני שאני הולך לבדוק את המצב לעומק, חושש שאולי גם ישלי דום נשימה בשינה ונחירות

15/11/2015 | 14:18 | מאת: תומר

בדיקות דם יצאו תקינות

16/11/2015 | 10:21 | מאת: תומר

אז איך זה שאני ישן צהריים הכל פתאום מסתדר, ישלי אנרגיה, אני ישן בלילה שעות די קבועות למשך 8 שעות, קם בבוקר קבוע עם לחץ בחזה ולחץ נפשי,מבולבל, מוצף רגשות ומחשבות, תשוש וחסר אנרגיה מרגיש שאני לא ישן מספיק טוב ועמוק על מנת לעכל מחשבות.. מנסה לשלול לחץ דם נמוך או גבוהה וכן הפרעות שינה קשה לי לעשות את מטלות היום יום, ובטח שאם זה בחשיבה אז יותר גרוע, לקרוא, לכתוב, להסיק דברים, ומן התנהגות של הפרעות קשב וריכוז אבל ריטלין ודומיו לא עוזרים, הם מכניסים אותי לדאון יותר

שאלתך האם באמת מדובר בהפרעת שינה היא שאלה נכונה, מתוך תאורך אפשר לשאול האם מדובר בהפרעת חרדה בבסיסה שמפריעה לשינה. כדאי להתייעץ באופן אישי עם רופא שינה או עם פסיכיאטר. הרגש בטוב ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות