הפרעת שינה קשה ותרופות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

20/11/2012 | 12:05 | מאת: אדי

4 ימים לאחר חבלה בראש לפני חודשיים התחילו אצלי הפרעות שינה קשות קושי עצום להיכנס לשינה, יקיצה וסיום שינה לילית כעבור 3 שעות. בדרך כלל (שנים) ישנתי 7-8 שעות רצופות אמנם עם קלונקס 0.5. בדיקות נירולוגיות כולל CT ראש תקינים. הכפלתי את הקלונקס לשני כדורים אך תוספת השינה היא שעה בקושי. ניסיתי לוריבן שעזר מעט בהתחלה אך כמעט והפסיק להשפיע. הרופא החליט לאחרונה שאקח אמביאן CR 12.5 אך איני רוצה עדין לעבור לכדור שינה בעוצמה כזו. מה ניתן עוד לעשות? בתודה אדי בן 68 בריא, פעיל (גם גופנית).

שלום אדי, התאור שלך רק מדגים את העובדה שתרופות שינה אינן הפתרון . תיתכן אבחנה מבדלת לסיבה שבעטיה אינך ישן-האחת הנה תגובה חרדתית לטראומה שעברת ,השניה- נזק כלשהו שלא נצפה באמצעי הדימות. כצן כם שחצןש בכדורי הרגעה לאורך זמן עלול להוביל לאפקט הפוך ולפיתוח סבילות. כדאי מאוד לפנות לשיחה אצל רופא שינה בהקדם. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות