הבנה של כמות מחזורי שינה תקינים

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

30/12/2019 | 11:53 | מאת: צליל

שלום ד"ר לוסטיג מיכל. בתקופה האחרונה אני קמה מאוד עייפה גם לאחר שנת לילה טובה. הגורם לעייפות הוא מתח אותו אני חווה בימים אלו. לאחרונה קניתי שעון של חברת "גרמין" שהיא חברה מאוד מקצועית המנטר מדדי מתח , דופק שינה ועוד. על פי מה שראיתי, נראה כי לאחר יום שבו עשיתי ספורט רמות המתח בלילה היו נמוכות ורמות האנרגיה שקמתי איתם היו גבוהות יותר (על פי גרף שמנטר רמות אנרגיה . נראה שיש קורלציה בין המתח לאנרגיה). מה שכן: רציתי לדעת לגביי מחזורי שינה תקינים , האם הגיוני כי שנת rem תגיע לאחר שינה קלה ולמעשה יהיה דילוג על השינה העמוקה? על פי הגרף שאני רואה נראה כי אני חווה שינה עמוקה בתחילת הלילה ומאזור 5 בבוקר השינה הופכת לקלה והגרף מציין רק שינה קלה ושנת rem. עוד רציתי לדעת מה אחוז השינה העמוקה שצריכה להיות ביחס לכלל השינה? בנוסף רציתי לדעת על מלטונין, האם הוא יכול לסייע וכיצד. תודה רבה, צליל

שלום, איני מכירה ואיני מבינה בשעונים אלה. לגבי המלטונין, -ישנן אינדיקציות ספציפיות מאוד לגבי המתן , התייעצי עם רופא.ת משפחה בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות