אחותי לא נרדמת . גם כדור שינה לא עוזר

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

06/12/2019 | 19:04 | מאת: דור

אודה מאוד לכל מי שיכול לעזור . מדובר באחותי בת 61 . בריאה בדרך כלל .לבד מרגישות בקיבה בשל חומציות או רפלוקס . לוקחת רק קומטרולוק נגד חומציות הקיבה כבר למעלה מעשר שנים . מלפני 6 חודשים הפסיקה להירדם לחלוטין. משתמשת בואבן כדור אחד לפני השינה . ולפעמים מאפשר 4 שעות שינה . ולפעמים כלל לא נרדמת .היינו אצל דר דליה שכטר . איננה יודעת את הסיבה והמליצה על טיפול קוגניטיבי . לדברי אחותי , היא איננה חשה במתח או בעיה כלשהיא . ומתעקשת שאין לה דכאון. אנו אובדי עצות .. מה עושים ? אין לנו שום כיוון של הגורם לבעיה . האם ניתן לדעת בבירור אם זה דכאון או בעיה גופנית אחרת ?

שלום, טיפול קוגנטיבי אכן הינו הטיפול המומלץ ביותר לנדודי שינה ואם דר שכטר המליצה לאחר בדיקת אחותך אין ספק שזהו הטיפול המומלץ עבורה גם. וובן בוודאי לא צריך לתפקד ככדור שינה ובטח לא לטווח ארוך. האם מדובר בחלק מתמונה דכאונית? ייתכן אך לשם כך יש להבדק על ידי פסיכיאטר. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות