בעיית הירדמות במהלך כל הלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

10/09/2019 | 11:44 | מאת: רונית

שלום רב, אני בת 30 ולפני כחודש לא הצלחתי להירדם בלילה ללא סיבה , ככל שעבר הזמן נלחצתי יותר להירדם והדבר השפיע שלא ארדם כל הלילה. מאז, אחת לכמה ימים שוב התופעה חוזרת (לדעתי מרוב לחץ להירדם) במידה ואני לא נרדמת תוך מספר דקות אני כבר לא נרדמת כל הלילה. ניסיתי לקחת מלטונין אך לא עזר (כנראה בגלל שהבעיה היא הלחץ ..) ניסיתי גם לקחת טיפות הרגעה כמו רסקיו אך גם לא עזר. ניסיתי לקחת כדור שינה ללא מרשם רופא - טונייט ועזר לי אך איני רוצה להיות תלויה בכדורי שינה. אודה מאוד לעזרה

שלום לך, כשאת לא נרדמת אל תנסי להשאר במיטה ו"לחכות שהשינה תגיע" צאי מהמיטה ברגע שאת חשה מתח/אי נוחות/ מחשבות טורדות וחזרי כעבור 15-20 דקות וחוזר חלילה. נסי לא להשלים שעות שינה במהלך היום. אמרי לעצמך שגם אם לילה אחד יהיה עם שינה מקוצרת לא יקרה דבר. ובמידה והתדירות גדלה התייעצי עם רופא המשפחה בברכה ד"R מיכל לוסטיג

10/09/2019 | 13:15 | מאת: רונית

תודה על התשובה. אני אכן מרגישה שהמצב החריף (כל פעם שאני לא נרדמת יוצר מתח גדול יותר ללילות הבאים..) האם טיפול CBT יכול לעזור?

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות